26 de març del 2007

ELOGIS D'ANTENA CARO





"El programa d’Antena CaroLletres ebrenques”, que divendres passat varem dedicar a Andreu Carranza i Esteban Martin, no el podem considerar com a un més”, diu Emigdi Subirats. Tot i que l'entrevista estava preparada per tractar la novetat literària "la clau Gaudí", el fet que el primer visqués a Flix, es derivà la conversa per parlar entre elogis diversos del panorama cultural que viu el poble: "La resta del programa la dedicàrem íntegrament al Flix literari, una població íntimament vinculada a Andreu Carranza. A nivell comarcal Flix destaca de manera especial per la qualitat dels seus homes de lletres. És singular i extraordinari el fet que el món de la cultura ha engreixat el de la política, la qual cosa és més que remarcable ja que malauradament el nivell cultural (en general) d’alguns polítics ebrencs no és gaire bo (em vénen alguns noms al cap, precisament). Polítics de gran talla com Pere Muñoz (ERC), alcalde de Flix i expresident del Consell comarcal de la Ribera d’Ebre; Xavier Vega (ERC), Delegat de cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre; Antoni Sabaté (PSOE), exalcalde de Flix i exdelegat de Cultura de la Generalitat, han sortit de les associacions culturals comarcals. I per suposat els escriptors. Una bona pila i saborosa: Andreu Carranza, el poeta Albert Guiu, Laura Mur i Remei Franch que conreen el conte infantil, Joan Antoni González d’assaig literari, el notable historiador Josep Sánchez Cervelló, configuren un univers literari d’alt nivell ".
Tradició cultural consolidada que es manifesta amb tenir la seu del Centre d'Estudis de la Ribera (CERE), "la Veu de Flix", degana de la premsa local i comarcal, l'emissora municipal "Radio Flix" que enguany complirà 25 anys, la publicació del Grup de Natura Freixe "Anjub", les activitats de la Biblioteca Artur Bladé, la blogosfera flixanca, i un llarg etc.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que tenim sort de tenir tot lo ventall d'associacions, grups, personatges,... relacionats en qualsevol àmbit; cultural, literari, de les comunicacions locals, etc. i poder ser membres actius d'aquestes. Qualsevol dia et trobaràs que tindràs més d'un acte d'aquestes asociacions el mateix dia, si no t'ha passat ja!

Salut

An ha dit...

M'afegeixo a este elogi.
Com a ciutadana de les Terres de l'Ebre, m'alegra moltíssim comprovar com les nostres terres estan resorgint de les seues cendres.
I Flix és un exemple a seguir per tots los nostres pobles.
Així que aquí teniu l'admiració d'una rapitenca que pensa que, com a poble, esteu vivint un moment històric del que m'alegro moltíssim.
Seguiu així i per molts anys!!