4 d’octubre del 2007

VALLOMBROSA A FLIX

El grup Vallombrosa aixecarà una planta de fabricació de plaques solars

El milionari projecte es troba en fase de redacció.

Per l'interés de la notícia transcric l'escrit del Diari de Tarragona d'avui, reflex del que va apareixer fa una setmana al diari econòmic Expansión.

per andreu caralt:

" El grup inversor italià Vallombrosa Trust espera iniciar el gener de 2008 les obres de construcció d'una planta de fabricació de plaques solars a Flix després que l'empresa ha patentat un procés d'obtenció del silici a partir de la closca d'arròs. La relativa proximitat dels arrossars del Delta de l'Ebre unida a la tradició industrial de la localitat riberenca han estat factors claus per escollir Flix. El projecte constructiu de la planta i el pertinent estudi d'impacte ambiental de l'activitat es troben actualment en fase de redacció. La idea inicial, apuntava ahir al Diari el director del grup, Marizio Caroldi, «va néixer ara fa un any i mig» i des de llavors sempre ha trobat «la complicitat de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Flix».La fàbrica es podria instal·lar en uns terrenys industrials de 80.000 m 2 propietat de l'Institut Català del Sòl (Incasol) i ubicats al costat del complex d'Ercros, al marge dret del riu Ebre. Generarà, assegura Caroldi, 400 llocs de treball directes i indirectes, «i així ajudarem a revitalitzar aquest territori». La producció anual es xifra en 1.200.000 unitats.Els treballs de construcció tenen un termini d'execució d'entre 18 i 24 mesos. Al marge de la planta de fabricació de plaques, l'Ajuntament de Flix cedirà terrenys comunals per instal·lar un hort solar experimental amb les plaques de Vallombrosa Trust. Una part dels beneficis de la instal·lació es retornaran a l'Ajuntament, anuncià ahir l'alcalde flixanco, Pere Muñoz, esperançat davant l'anunci. Una segon percentatge es podria destinar a subministrar energia a la mateixa planta.Presentació a MadridEl president del grup presentà públicament el projecte el passat 18 de setembre a l'ambaixada d'Itàlia a Madrid davant d'un auditori on destacava la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, i els responsables de l'Ajuntament de Flix.Aquesta serà la primera d'un seguit d'instal·lacions solars previstes per l'empresa a Espanya, Itàlia, Grècia o Turquia, on ja han creat filials amb aquesta finalitat. Vallombrosa Trust és un grup inversor espanyol nascut fa una trentena d'anys especialitzat en les noves tecnologies i les energies renovables. Entre els seus últims projectes, destaca la construcció d'una planta dessaladora d'aigua a l'illa de Rodes (Grècia). L'any 2006, la facturació del grup va assolir els 300 milions d'euros".

1 comentari:

Pilarvi ha dit...

Sens dubte és una gran notícia per Flix.

Realment una bona nova per tot el que comporta: treball, estabilitat i un gir ecològic que necessitàvem amb urgència per que es fes justícia amb un poble i una zona que ha treballat molts anys per al benefici de tots i mai s'ha vist prou recompensat.

A ningú li agrada tenir una central nuclear o una planta química a la vora de casa, però gairebé ningú es pregunta d'on ve aquella llum o com s'ha pogut eradicar la malària de molts llocs del món. Què s'hagués trobar un producte millor i menys perjudicial que el DDT, no ho discuteixo, però nosaltres no en tenim la culpa i no és just que caigui tota la responsabilitat sobre les nostres espatlles.

Bé, enhorabona a tots els qui heu estat treballant per fer-ho possible!!!!