8 de maig del 2018

XAVIER VEGA, PREGONER DE LA FESTA MAJOR 2018

Ha estat la notícia flixanca del dia: l'amic Xavier ha estat nomenat el pregoner de la Festa Major de Flix 2018. És un excel·lent reconeixement per part de l'Ajuntament i de la Comissió de Festes, i per extensió del poble de Flix, a la seua llarga trajectòria política, cultural i docent.

Al bloc he fet diverses entrades d'aquesta trajectòria, amb tot, permeteu-me que faci meua la notícia que ofereix flix.cat: 


"Francesc Xavier Vega Castellví serà el pregoner de la Festa Major de Flix 2018. L’acte del pregó tindrà lloc la vespra de Festa Major, el dia 14 d’agost. Va nàixer a Flix el 18 d’octubre de 1955, segon dels tres fills de Carlos Vega Benítez i Teresa Castellví Castellví. Casat amb Laura Rofes Bagés, el matrimoni té dos fills, Aina i Pol.
 Francesc Xavier Vega és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona (1979). Fou professor de l’Institut de Flix, centre del que en fou director entre 1996 i 2003, i on finalitzà la seua docència l’any 2016. Ha estat també primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Flix (períodes 1983-1991 i 2003-2004). Així mateix, va ser director dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre (2004-2006) i director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a les Terres de l’Ebre (2007-2011).
 És membre fundador del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), fundador i primer director de Ràdio Flix; membre fundador del col·lectiu Fòrum Pere Coromines i editor de la revista político-cultural Fòrum. A més, ha col·laborat en els mitjans Revista de Catalunya, El Món, Ateneu, Avui, Diari de Tarragona, El Punt, La Veu de l’Ebre i La Veu de Flix. L’any 2017 va publicar el llibre Terres de l’Ebre, frontera i frontissa. Ha participat tanmateix en diversos actes culturals: conferències, debats, col·loquis i presentació de llibres. Durant aquest 2018 ha endegat a la Biblioteca Municipal “Artur Bladé i Desumvila” el cicle de conferències “Atreveix-te a pensar”, on mensualment tracta un determinat tema i la seua vinculació amb la Filosofia."
      http://blogdepere.blogspot.com.es/2011/01/xavier-vega-castellvi.html