21 de setembre del 2012

FLIX, 1930. VIST AMB ELS ULLS D’ANTONI GALLARDO I GARRIGA


L’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya guarda el fons d’un  dels millors fotògrafs catalans del segle XX, Antoni Gallardo i Garriga (1889-1942). Enginyer industrial i alhora polifacètic, catalanista, aficionat a l’excursionisme, la música, l’arqueologia i la fotografia. Precisament com a membre de del Centre Excursionista de Catalunya, a més de vicepresident de la secció d’Arqueologia, participà en l’organització del seu arxiu fotogràfic.

Com a enginyer treballà a Catalana de Gas i després a Riegos y Fuerzas del Ebro, empresa que per motius laborals el relacionà amb Flix l’any 1930, poble que captaria com ningú ho havia fet fins aleshores.  Deixant al fons de l'arxiu fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya una magnífica col.lecció de tretze de les millors fotografies del nostre poble dels anys 30.


Un dia de mercat a la Plaça de Flix, casa Oriol des del carrer Gombau, pas de barca del riu de dalt des del Castell, cami de la barca amb la resclosa i el castell al fons, i una torre vora el riu.


2 comentaris:

Tatiana ha dit...

Em dic Tatiana Gallardo. Ostres és el meu besavi!!!!, ara estic descobrint el meu passat. El meu avi es Joan Maria Gallardo Matheu. Deu ser tota aquesta influència catalanista que corre per les meves venes...Roser Matheu i Sadó poetessa i el seu pare Francesc Matheu i Fornells escriptor i molt catalanista (hi ha un bust a la Diagonal de Bcn), caram com m'agradaría veure les fotografies.

carme ha dit...

Hola Tatiana, em dic Carme Planas i treballo a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, a la casa de l'Ardiaca on tenim fons també dels teus avantpassats Roser Matheu i Sadó i del seu pare Francesc Matheu i Fornells.- Pots consultar online quins són si vols a AHCB http://ajuntament.barcelona.cat/arxiumunicipal/arxiuhistoric/ca -. Aquest any amb motiu de la celebració del centenari 1917-2017 volem organitzar una acte de trobada al novembre amb els descendents dels donants dels fons que varen fer possible l'Arxiu. Ens agradaria poder comptar amb algú de la teva família el meu mail és cplanasv@bcn.cat, si vols posar-te en contacte amb mi.