28 de juny del 2009

ELIMINACIÓ DELS RESIDUS, PREGUNTA SENSE RESPOSTA

L'1 d'octubre del 2008 vaig fer una pregunta al Govern per escrit en referència al nivell d'execució i d'inversió de la partida consignada als Pressupostos Genrals de l'Estat per a l'any 2008 corresponent a la eliminació de la contaminació química de l'embassament de Flix, la resposta em va arribar en sobre oficial ahir dissabte 27 de juny del 2009. Vet aquí el calendari de la seua tramitació.

01 Oct 2008: Entrada al registre

07 Oct 2008: Qualificació de la Mesa

10 Oct 2008: Publicació de l'anunci

23 Jun 2009: Resposta del "Gobierno"

Aquesta pregunta la vaig fer després de comprovar que l'obra estava contractada i adjudicada des de feia mesos, que feia quatre anys que s'havia declarat l'actuació prioritària i urgent, i que malgrat tot encara no s'havia tret "una paletada", com es diu vulgarment. Som a finals de juny del 2009 i la situació es troba exactament igual que quan vaig fer la pregunta, però l'Estat porta gastat en l'obra, entre concursos, estudis i tramitacions, més de mil milions de les antigues pessetes.
Preguntes sense resposta. Incompliments o retards. Tot recordant els titulars mediàtics del setembre del 2004 quan es denuncià la greu contaminació química de l'embassament, amb les declaracions i compromisos adquirits per les autoritats corresponents, cal constatar que, amb tot i malgrat tot, el principal problema i la principal amenaça del riu Ebre català encara hi és !!