12 de desembre del 2009

VETO D'ESQUERRA AL SENAT

  • El PSOE "paga" 20 millones a ERC para que retire el veto a los PGE (La Gaceta)
  • ERC salva a Zapatero (AVUI)
  • ERC salva los pressupuestos en el Senado a cambio de 20 millones . ERC agradece el aguinaldo que supondrá mas dinero para Cataluña. (El Mundo)
  • ERC arranca 20 millones para Cataluña por apoyar los Presupuestos (La Razón)

Nota de premsa:

ESQUERRA ACONSEGUEIX AL SENAT 5’8 MILIONS D’EUROS MÉS EN INFRAESTRUCTURES PER AL CAMP DE TARRAGONA I LES TERRES DE L’EBRE

"Destaca la important inversió en obres de millora i accessibilitat en diverses estacions de tren.El senador republicà Pere Muñoz ha fet saber que Esquerra ha negociat tot un seguit d’inversions per a Catalunya a canvi de no presentar vet als pressupostos generals de l’Estat (PGE).
A l’espera de la votació definitiva que es farà la propera setmana al Ple del Senat, de moment, ja ha tancat l’acord sobre diferents esmenes que havia presentat en matèria d’infraestructures per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
Cal recordar que en cas de mantenir el vet, s’hauria impedit introduir més partides als Pressupostos. Cal recordar que Esquerra, en la negociació dels PGE al Congrés, ja va aconseguir augmentar la inversió inicial en 5.500.000 € per a la demarcació, i va elevar fins als 10.000.000 € una partida per a la reindustrialització de les Terres de l’Ebre.
Mitjançant les esmenes pactades ara al Senat, Esquerra ha aconseguit 22.250.000 € d’inversió a Catalunya en infraestructures, R+D+I i temes socials. Pel que fa al Camp de Tarragona, Esquerra ha aconseguit 1.400.000 € i pel que fa a les Terres de l’Ebre 4.400.000 €, fet que suma un total de 5.800.000 €. Les partides de la demarcació fan totes referència a infraestructures.
En matèria viària, es concentren a les Terres de l’Ebre: ERC ha aconseguit 400.000 € per fer l’estudi de millora de l’accés de les Cases d’Alcanar amb l’N-340 i 2.000.000 € per a la rehabilitació i millora del pont de l’N-340 a Amposta. Dos projectes viaris, segons Muñoz, “que dotaran de més seguretat els conductors”.
A banda d’això, Esquerra ha aconseguit una inversió important per a obres de millora i accessibilitat de diverses estacions de tren, en total 3.400.000 € que es reparteixen així: 2.000.000 € per millorar les estacions d’Ulldecona, Tortosa, Móra la Nova, l’Ametlla de Mar, Flix i Riba-roja; 300.000 € per millorar l’accessibilitat i eliminar les barreres arquitectòniques de l’estació de Tarragona, i 1.000.000 € per refer el tancat de la línia fèrria en el tram urbà entre Calafell i Cunit i per obrir nous passos subterranis entre les dues estacions.
Segons el senador, “totes aquestes estacions necessiten una millora important, i per això entenem que la inversió de 3.400.000 € és només un primer pas”. Comentari a part mereix que ERC ha aconseguit introduir una partida de 100.000 € perquè Adif implanti un sistema d’avís de megafonia a totes les estacions de l’Estat quan un tren passarà sense aturada prevista. Això és “una antiga lluita i demanda d’Esquerra que el 16 de juny de 2009 el Senat va aprovar; ara que els Pressupostos ho doten de diners, no hi ha cap excusa perquè Adif no apliqui una nova mesura de seguretat que ajudarà a reduir el nombre d’accidents”, ha afirmat el senador.
Per acabar, el republicà Pere Muñoz ha destacat que les esmenes pactades al Senat “milloren de manera destacada la inversió inicial de l’Estat al territori i des d’ara caldrà estar atents a la seva execució, que és la gran assignatura pendent del Govern de l’Estat”.