2 d’abril del 2013

DECONTAMINATION-FLIX.COM


Una de les fites més importants de la història del riu Ebre, l'inici de la descontaminació de l'embassament de Flix, dóna la sensació que hagi estat una notícia de segona. L'actuació de sanejament mediambiental més important que s'està realitzant segurament al planeta sembla que solament interessi a quatre ecologistes.

Després de gairebé deu anys d'haver-se fet públic l'informe del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), gairebé cinc anys després d'haver-se adjudicat les obres, amb els consegüents canvis de govern i de responsables en mediambient, finalment han començat les obres de descontaminació de les 800.000 tones de residus químics contaminants acumulats davant per davant de les instal.lacions fabrils d'Ercros a l'embassament de Flix.


Segurament, per la coincidència cronològica amb l'ERO d'Ercros i la modèlica lluita del poble de Flix per evitar els acomiadaments previstos, l'escenificació del passat 7 de març de l'acord de totes les administracions, del Secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'alcalde de Flix, Marc Mur, davant dels alcaldes de l'Ebre, càrrecs de totes les administracions implicades, empreses... no va tenir la notorietat i repercussió mediàtica que es mereixia.

Amb tot, dies després hem pogut tenir accés a excepcións excepcionals com  l'article de Lurdes Moreso al dominical del diari el Punt/Avui "Presència" sota el títol "Curant l'Ebre".



A més, és molt recomanable la web que l'agència AcuaMed ha creat per donar a conèixer la problemàtica mediambiental i fer el seguiment de les obres: