25 d’agost del 2013

RIU ALGARS: CADENA HUMANA PER LA UNITAT DE LA LLENGUA.





Ahir al vespre vàrem participar en la cadena humana a través del riu Algars, entre Caseres i Calaceit. L’acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana té una singularitat força especial: “La unitat de la llengua”.

La llengua no enten de fronteras, els veïns d’una banda i altra del tiu Algars, frontera política entre Catalunya i Aragó, varen voler demostrar que no hi ha cap frontera lingüística. Una frontera  que portà a una altra singularitat de l’acte, la vigilància a banda i banda del pònt de la N-420, de Mossos d’Esquadra al terme de Caseres i Guàrdia Civil al teme de Calaceit.

L’assistència superà amb escreix les 200 persones previstes per fer la cadena al llarg del pont, més de 300 persones, majoritariament de la Terra Alta i del Matarranya varen participar sense complexos contra la llei de llengües d’Aragó i el seu LAPAO.

Abans de començar la cadena es va llegir un comunicat de l’ANC en defensa de la unitat lingüística llegida entre d’altres per un representant de Queretes. Fou personalment un moment simbòlic que m’ompli d’orgull pels meus origens paterns.