2 d’agost del 2013

CONSELL COMARCAL: 2 D'AGOST DEL 2003.


Avui 2 d'agost és una data força especial. Fa tot just 10 anys que vaig accedir a la Presidència del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Recordar que hi vaig accedir a la pròrroga i al temps de descompte de la constitució del consell comarcal... uns dies abans de la formalització dels consells, quan s'havia confirmat després de les eleccions municipals del mes de maig una majoria absoluta de CiU, a darrera hora una resolució judicial modificava el sistema per calcular els nous consellers comarcals, perdent la majoria el grup convergent per la suma del consellers d'ERC i del PSC... Així ens pocs dies es confirmà el pacte entre els dos grups d'esquerres i la candidatura de la meua persona per substituir quinze anys consecutius de presidència del convergent Santiago Campos.

Recordar que els Consells Comarcals es constituiren l'abril del 1988, enguany han fet per tant 25 anys. Malgrat tot els que avui es pugui dir s'ha de reconèixer que durant aquest anys han fet una gran tasca, de vegades desconeguda, de vertebració del territori i de suport als petits municipis. En el cas de la Ribera d'Ebre cal destacar entre d'altres l'excel.lent tasca dels serveis socials i la recollida selectiva de les escombraries, dues tasques que varen ser els eixos centrals del meu mandat, i que en el cas de la recollida selectiva ha situat la Ribera entre les que millors resultats ofereixen de tota Catalunya.

Des d'ací m'agradaria espressar el meu record i reconeixement a tots els components del Consell Comarcal d'aquell calorós 2 d'agost en especial als companys que conformaren l'equip de govern.

(Retall de "la Veu de l'Ebre" del 8 d'agost del 2003.)