30 de juny del 2014

"SIRGA FESTIVAL - MÚSIQUES DE RECERCA I PATRIMONI"

Entre el dies 7 i 20 del proper mes de juliol la gent de Flix serem coprotagonistes del “Sirga Festival – Músiques de Recerca i Patrinomi”, un Festival Internacional de Música Contemporània i Patrimoni Local, de música instrumental, free-jazz, electroacústica i experimentació. 

Festival precedit d'una excel·lent campanya de promoció als mitjans especialitzats com "Catalunya Música" o el digital de cultura "El Núvol". On hem pogut escoltar Les veus més importants de l'organització com la musicòloga i humanista Aina Vega Rofes i l'artista sonor i compositor Joan Bagés Rubí.

La major part de les activitats es desenvoluparan a Flix, però també puntualment hi haurà activitats Ascó,  Tortosa i Barcelona. A Flix llocs tan diferents com ca Don Ventura, la Barca o el Castell Carlí serà escenaris privilegiats.

Dos concerts de música acusmàtica,  dos de música popular contemporània (pop-rock i Dj´s), tres de free-jazz,  onze concerts de música contemporània repartits entre les quatre poblacions esmentades, tres master class, dos accions sonores pels carrers de Flix,  més cinc instal·lacions audiovisuals així com conferències, son les propostes principals preparades per aquests dies de juliol.


Com es pot veure al cartell adjunt el Sirga Festival és un certamen organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d’Ebre que formen part de l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d’Ebre i de l’Associació Cultural La Cana. Més a més, compta amb el suport dels ajuntaments de Flix i Ascó, del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i també de l’Associació Catalana de Compositors, del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa i de l’Antena Cultural Tortosa de la URV.

Per conèixer la programació podeu clicar "Sirga Festival"

tthp://www.nuvol.com/noticies/joan-bages-sirga-es-un-dialeg-entre-el-mon-sonor-i-lespaial/ 

http://www.nuvol.com/noticies/sirga-noves-musiques-a-les-terres-de-lebre/