26 de març del 2017

28 DE MARÇ: "TERRES DE L'EBRE, FRONTERA I FRONTISSA" DE XAVIER VEGA.

Dimarts 28 de març i a ca Don Ventura, a les 19,30 hores, participo al costat d'Andreu Carranza a la primera de les presentacions del llibre de Xavier Vega, "Terres de l'Ebre, frontera i frontissa".

Amb pròleg de Josep-Lluís Carod-Rovira, i editat per Pagés editors dins la col·lecció Argent Viu, Xavier Vega ens ofereix un assaig sobre les Terres de l'Ebre des d'una sòlida formació filosòfico i humanística, i l'experiència d'haver estat Delegat Territorial a les Terres de l'Ebre, primer d'Ensenyament (2004-2006) i després de Cultura (2006-2010).

Les Terres de l'Ebre constitueixen un territori marcat pel riu que les travessa i pel tòpics que les envolten. Xavier Vega, amb el seu assaig, intenta esvair-los i explicar la doble condició de frontera i de frontissa fisiqués i mentals d'un sud que només és un centre malinterpretat, el dels Països Catalans.

"Terres de l'Ebre, frontera i frontissa" fa un recorregut pel fascinant medi natural i per la història ebrenca, plena d'insugència i de conflicte, per un territori cohesionat gràcies a la defensa del riu i del seu delta, incorporat a l'imaginari nacional amb una nova catalanitat desacomplexada i vigorosa i amb l'aportació del seu ric univers simbòlic.