12 d’agost del 2020

Avui havia de començar la Festa Major !

 

"Aquest any els gegants no podran fer els tradicionals i tan esperats balls de plaça, però els nens i les nenes tampoc es podien quedar sense veure’ls.... Des del dilluns que els gegants romanen exposats a l’Ajuntament Vell per tal que tothom qui vulgui pugui anar a visitar-los". Amb aquestes paraules adreçades als més petits i la imatge dels gegants amb mascareta l'Ajuntament ens recorda que enguany Flix no tindrà la seua Festa Major.

L'editorial de la Veu de Flix que avui hem rebut ens recorda el difícil acord de l'Ajuntament el passat 20 de juliol de suspendre la Festa Major, que s'havien de celebrar entre el 12 i 16 d'agost, convençuts fins el darrer  moment que la podien fer amb totes les mesures de seguretat i preservant la salut, però l'evolució de la pandèmia no ha estat la que esperaven: "Estimem el que tenim. Apreciem les petites coses. Gaudim i compartim, sobretot amb els qui tenim més a prop".

Tot just aquesta tarda hauríem assistit a la tradicional proclamació dels hereus i pubilles i al pregó de Laura Sangrà Herrero, qui a la mateixa Veu de Flix en adreça un breu escrit: "El que no passa en un any passa en un instant, i confiem que el 13 d'agost del 2021 donarem inici a la Festa Major més esperada i celebrada de les nostres vides per no haver-la pogut fer enguany. El risc d'un rebrot és alt... així que cal renunciar a cinc dies de cultura, oci i tradició per guanyar-ne moltíssims de salut col·lectiva".