4 de setembre del 2022

L'Espai polivalent i cultural de l'antiga almàssera exemple de rehabilitació responsable.


Cinc rehabilitacions arquitectòniques sensibles i responsables.

La Sala Beckett, un manifest arquitectònic i un ‘work in progress’; La Casa de roter, el vell, un patró per construir el nou; El Mas de Roda, reconstituir un fragment de ciutat; Estudi 1700, un graner convertit en un estudi d'arquitectes; i l' Espai polivalent i cultural a Flix, fer un canvi important amb una intervenció mínima.

Amb el títol Cinc rehabilitacions arquitectòniques sensibles i responsables el diari ARA ens ofereix un excel·lent reportatge on la rehabilitació de l'antiga almàssera de la Cooperativa Agrícola de Flix en un Espai polivalent i cultural és un dels cinc exemples a tenir en compte.

Espai polivalent i cultural a Flix

<< Olga Felip (Girona, 1980) i Josep Camps (Tortosa, 1975), els fundadors de l'estudi Arquitecturia , han fet obra nova en entorns carregats d’història. Van fer els jutjats de Balaguer al nucli antic de la ciutat i una plaça que dona a l’absis de la catedral de Tortosa. Ara està en obres una de les seves primeres intervencions en un edifici existent, la rehabilitació d’una nau de maó de la Cooperativa Agrícola de Flix per fer-hi un espai polivalent i cultural, que pugui acollir actes com concerts, espectacles teatrals i balls. Per això, hi faran uns vestidors, un magatzem, una cuina, uns banys públics i una sala tècnica, amb materials responsables amb el medi ambient com la fusta. I al mateix temps volen passar desapercebuts al màxim: conserven eines agrícoles existents dins la nau com una tremuja de fusta de raïms i unes cisternes d’emmagatzemament. “La intervenció es farà amb cura i atenció, preservant-ne el caràcter original i els valors patrimonials. Les actuacions i solucions constructives adoptades tindran la mínima presència”, diuen els arquitectes a la memòria del projecte. >>

                         Antoni Ribas Tur ( ARA, 3 /9/22 )