28 de juny del 2024

BIEL PUBILL, BEN JUGAT !

 

 Biel Pubill, ben jugat !

Avui he tornat a l'Institut de Flix, el motiu assistir al merescut acte de reconeixement per jubilació de l'amic Biel Pubill, qui ha estat tot un referent del professorat i entre l'alumnat que ha passat per les seves classes.

Professor d'educació física i d'història amb un currículum i una trajectòria docent, vint-i-set a l'Institut de Flix, que ha anat més enllà de les aules com ho podem constatar gràcies al seu magnífic  blog Ben jugat! Jocs tradicionals.

Nascut a Reus i resident a Ascó des de l'any 1988, ha estat president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), i un referent i dinamitzador de la vida cultural d'Ascó, fundador i president de l'Associació cultural Lo Llaüt d'Ascó, així com promotor de la revista Malpàs (1992).  Amb el mestre i periodista Josep Maria Raduà, també fundador de Lo Llaüt,  va fer la col·lecció de llibres de fotografia antiga d'Ascó, La Galvana, i més tard publicaren "Sant Antoni mos guardo" i  "Encenalls de la nostra història. Ascó, un llegat per preservar".