14 d’agost del 2007

EXTRA: LA VEU DEL JULIOL

La Veu de Flix del Juliol és un número extra, de 80 pàgines, que s'aprofita per dedicar part del contingut a la Festa Major de l'agost. Enguany hi ha un seguit de continguts que m'agradaria recordar:


  • La felicitació personal del conseller de Governació de la Generalitat en Joan Puigcercós, desitjant una festa cívica i participativa, amb un lema arreu de Catalunya que desde la secretaria d'Acció Ciutadana s'ha obert enguany: "Fem de la Festa Major una festa cívica". Recordar, un cop més, que la conselleria de Governació és qui de llarg més subvenciona obres de tos tipus als ajuntaments, i en el cas del nostre poble d'una manera molt special.

  • Les valoracions positives de l'estiu Festiu O7 , del Niu d'Activitats i de les Estades de Natura a la Reserva Natural de Sebes.

  • El nou capítol del Patrimoni Industrial de Flix, aquest cop dedicat a la crisi industrial de la Colònia-Química de Flix (1972-2007) escrit aamb una manera rigurosa i brillant pel Frederic Cervelló Rodes, llicenciat en història i Master Oficial Interuniversitari en Arqueologia Clàssica.

  • L'original entrevista a Andreu Carranza a càrrec del escriptor Albert Guiu, on l'Andreu fa una veritable demostració d'amor en tots els nivells vers el poble, la seua gent, la seus amics, els seus fills i la Rosi, la pubilla del recordat Can Benito.

  • L'entrevista mai més ben dit fresca a les pubilles d'enguany a càrrec de Norma Pujol.

  • Els dos articles d'opinió política de caire local, un fet des del govern a càrrec d'Oscar Bosch, "En passar festes", on es presta a una certa confusió, de si l'ha escrit com a primer tinent d'alcalde o ho ha fet com a cap del PSC, amb un titular que caldria matitzar, amb el seu permís, ja que l'activitat de l'ajuntament com ell ben be sap no s'ha aturat per després de festes, sino tot el contrari. En tot cas són algunes empreses i administracions superiors que per motius de les vacances d'agost deixen el setembre com el més de tornar-hi. L'altre escrit, aquest cop des de l'oposició i la crítica, particularment l'agraeixo, el govern d'entesa que s'ha configurat al nostre ajuntament és sense cap mena de dubte el millor per la immensa majoria, amb tot escrits com el del senyor Josep Palliso," Flix un poble sense llei per als vianants", ens demostren que tenim veïns a Flix que s'interessen per la cosa pública, que les seues crítiques de vegades tenen fonament, i que tenim aspectes sempre a millorar.

  • Em deixo escrits que també caldria esmentar, però h'hi ha un dedicat al Llagut i les puntones al nostre riu de la Raquel Sànchez Segarra que em mereix la nota d'excel.lent de la manera com ha estat redactat.