4 de juny del 2008

SUPERAT EL MALSON DEL TRANSVASAMENT...

"No cal un govern perfecte, ens cal un govern que sigui pràctic", amb aquest significatiu pensament d'Aristòtil ens introdueix la revista "Esquerra Nacional" ( la podeu llegir amb format PDF) d'aquesta setmana, on deixa ben clar: "Acabada l'emergència el transvasament es innecessari". Amb una breu reflexió meua a la portada com a alcalde de Flix i senador: "Superat el malson":

"Superat el malson del transvasament de l’Ebre cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, gràcies a l’increment de les reserves hídriques dels embassaments, és l’hora de fer una bona gestió i planificació hídrica fonamentada en els principis de la nova cultura de l’aigua. I això va estretament lligat al model de país que volem. Un país on l’equilibri territorial sigui una realitat i no només una frase. Cal aturar el creixement constant de la gran àrea metropolitana; mentre bona part del país es va despoblant i transvasant recursos energètics, hídrics i humans cap aquestes grans àrees. Sense reequilibri territorial l’amenaça dels transvasaments serà constant."

2 comentaris:

quim ha dit...

Que s'acabat el malson? Home més que un malson era i és una realitat. El malson suposo que ha estat per tota aquella gent de ERC i ICV (polítics, militants i votants), que van votar o donar suport a aquests dos partits han acabat donant suport al transvasament. El PSC sempre ha estat a favor del transvasament. Tot plegat bastant surrealista...
El transvasament no s'ha aturat,a més de fer una canonada directa des del CAT a BCN es farà amb dos trams des de Cunit. Com tot plegat ha sigut una vergonya, el faran de nit i amagats!!! Quins collons.
Ah!, les expropiacions per fer el transvasament continuen endavant.
En lo de l'equilibri del territori estic totalment d'acord, encara que veig difícil frenar el creixement de BCN i TGN.

Anònim ha dit...

Home...això de la bona gestió de hidríca...venint de la classe política estretament relacionada amb l'empresarial, que vols que que et digui,...NO M'HO CREC, i si aquesta nova cultura de l'aigua serà un símil a la que pregonen per l'expo ja és un "recoxineo màxim" en vers la gent que us vota.

I ara dieu-me, per què tanta propaganda positiva sobre el parc d'energia fotovoltaica de Flix si ara puc llegir aquesta reflexió:

"Cal aturar el creixement constant de la gran àrea metropolitana; mentre bona part del país es va despoblant i transvasant recursos energètics, hídrics i humans cap aquestes grans àrees."

utilitzant uns arguments, totalment correctes (que jo anteriorment vaig utilitzar), però que només useu, ho això sembla, quan us és beneficiós.

Per que contra això no hi vau estar? Que només us posicioneu en lo que us convé?

Menys fòrums, expo's, transvasaments, actes de presència en actes (valga la redundància) i més política amb ètica, tot i que sembla que quan un va escalant en la política tots el valors es perden i acabes venent-te al populisme més llord.