17 de febrer del 2009

ZAPATERO - BONET AL SENAT

Aquesta tarda el senador republicà i portaveu de l'Entesa Carles Bonet ha preguntat al president del Govern José Luís Rodríguez Zapatero sobre la crisi econòmica. Vagi per endavant la notícia de l'Agencia EFE:

"El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha advertit avui que "costarà temps recuperar la normalitat en el sistema financer", encara que creu que els pitjors moments del sector ja han passat.En resposta al senador d'Entesa Catalana de Progrés, Carles Bonet, el cap del Govern ha assenyalat que "la situació més greu" en el sistema financer es va produir el mes d'octubre passat, quan es va tornar a tancar el mercat interbancari --on les entitats van a prestar-se diners entre si-- després de la fallida del banc d'inversió nord-americà Lehman Brothers.Zapatero ha recordat, durant la seva primera intervenció aquest any en el ple del Senat, que les mesures que ha posat en marxa el Govern són "de recolzament, no de subvenció ni d'injecció a les entitats financeres" i busquen tornar la confiança en el sector i reactivar l'economia.El president del Govern també ha insistit que Espanya "és un país sòlid, fort, que té recursos públics, que ha tingut la capacitat d'estalviar i es pot endeutar per mantenir la protecció social i recuperar l'economia".

3 comentaris:

P ha dit...

Benvolgut Reyes, com has pogut comprobar aquest bloc permet el comentari sense filtres de qualsevol persona que ho vulgui fer. Ara be, comprendràs que no puc acceptar expressions com les que has fet. Encara que no ho comparteixos jo demano respecte per la tasca que fa tothom, respecte qualsevol actitud política, respecte per la llibertat d'opinió i d'expressió...

Pere

Unknown ha dit...

Estic amb el Pere; Reyes: argumentes bé, però la "cag..." amb conclusions poc pragmàtiques, penso jo (que no soc ni seré polític).
En un altre ordre de coses, cada cop veig menys enriquidora la col.laboracio psc-erc. Amb les darreres filtracions s/el Tribunal C. sembla que ens afeitaran també aquest cop, ara amb els símbols. Fins on hem d'arribar per a comprendre que si no fem 1 gobern d'unitat nacional (ciu+erc+psC -que no psoE-) no ens en sortirem???? Pere, confio en tu.

Albert Guiu ha dit...

Reyes ha fet servir una expressió que si la comparem amb un Pérez Reverté, Cela, Sabina... què sé jo, podria passar per un tros de l'evangeli segons Santa Llibertat d'Expressió. Bé, jo penso que això és el que ha fet servir, les maneres en democràcia val més que siguin directes y contundents, que no disfressades, dèbils i postisses.
Les formes de Reyes analitzables però no denunciables.
El tema de Pere Andreu, molt devot, no, jo també confio en Pere, en el sentit de que sé, que farà el que podrà, i que bueno, tractarà de que el seu paper sigui positiu, de segur ho serà.
El seu confio en tu, sona però, a totemisme i no corren temps com per creure en tótems i menys humans.
Les teves conclusions són pragmàtiques Pere Andreu? per favor, fas profecia fàcil de quatre conceptes polítics primaris i et quedes tan ample, a més dius que confies en un ens i tanques concloent amb un perfum a autosatisfacció pel que has dit, si el que diu Reyes està ben argumentat com pot tenir una mala conclusió,argumentació= introducció, nus i desenllaç.
El final de Reyes massa categòric, és clar que sí, però és que als blocs els avala el joc democràtic de dir i ser respost i el tema de les formes ha quedat desfassat, tampoc ha dit res que no es pugués dir.
La política s'ha de maquillar amb autenticitat i claredat, si no ens acabem barallant per xorrades, posem de regidor/a de cultura algú que confon Martí i Pol amb un gat simpàtic o perdem el respecte per tot allò que no ens rigui les gràcies.
Jo, com Reyes, amb uns quants anys més, sols riure d'allò que em provoqui riure.

A mi em costa parlar de política perquè no domino massa el tema, però penso que la veu de qualsevol sempre és més constructiva que destructiva quan parla des del propi pensament, i Reyes ha fet això, aneu a cagar a la via és una frase que s'ha de contextualitzar com l'hideputa d'aquell Cervantes al llibre d'un senyor tronat i prim que somiava com Reyes, jo i molts més en què els més desvalguts a tots els nivells, tinguessin més possibilitats d'apropar-se als que remenen les cireres, tallen el bacallà fent alguna que altra vegada el préssec.

Espero que s'entengui el que dic com llibertat d'expressió i no com ganes de passar l'estona, que d'alguna manera també.

Pere sàpigues que qui escriu això respecta en grau sumaríssim la teva tasca i el teu curricúlum com a profe i com a polític.