Avui per la tarda la notícia del tancament d'Inquide a Flix, de l'acomiadament dels seus 34 treballadors, ha colpit per sorpresa tot el poble de Flix. Si fa uns dies fou la notícia de l'ERO d'Ercros amb 75 treballadors afectats i mentres s'està a l'espera que aquesta empresa presenti l'ERO saber la dimensió de la crisi a nivell local, avui la notícia del tancament imminent anunciat al mig dia al conjunt dels treballadors ha estat un veritable gerro aigua freda damunt de les espectatives de 34 treballadors, qui no feia un més havien vist com l'empresa els havia fet un important augment de sou, amb importants millores laborals, i a qui s'havia anunciat importants inversions, preveient un prometedor futur al seva empresa.
Des de l'alcaldia destacar les maneres, de la mateixa manera que la direcció d'Ercros es posà en contacte per notificar-me la presentació de l'ERO, la direcció d'INQUIDE ha esta incapàç de fer el mateix, fet que diu molt de la manca de sensibilitat que ha tingut aquest grup químic durant aquest pocs anys d'existència amb molts treballadors, acomiadats d'un dia per l'altre, i avui amb el sobtat anunci amb el poble de Flix.
Aquesta mateixa tarda ens hem reunit amb el seu comité de treballadors, els hi he ofert tot el suport de l'ajuntament. I mentres, cal recordar que aquesta empresa s'instal·là a Flix amb molts problemes i sacrificis fa 8 anys, i que el 2002 fou presentat en societat com una de les grans esperances de futur al nostre territori. Si més no, podeu lleguir una breu resenya de la inauguració, els seus objectius, inversions, facturacions... d'Inquide Flix.
"El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, inaugurà el 7 d'octubre de 2002 la nova planta Inquide Flix, situada dins del recinte industrial d'Ercros a Flix. La planta Inquide Flix es va constituir en societat mitjançant l'acord entre Ercros i el holding Neokem Grup, amb la finalitat d'instal lar dins del recinte industrial d'Ercros a Flix una planta productora d'àcid tricloroisocianúrico i d'hipoclorit sòdic, amb una capacitat inicial de producció de 7.000 i 6.000 tones / any, respectivament. La planta suposà una inversió de 9 milions d'euros i la facturació prevista a assolir de 18 milions d'euros. Més de la meitat de les vendes es destinarien a l'exportació. En la primera fase de la posada en marxa de la planta es generà una ocupació laboral de 30 persones. L'àcid tricloroisocianúrico en totes les seves presentacions-pols, granulat o pastilles-es consumeix, principalment, per al tractament i la desinfecció de l'aigua de piscina, així com per a la formulació de determinats tipus de detergents i altres usos industrials. Es tracta doncs, fonamentalment , de poder proveir a la societat d'un producte desinfectant per excel lència i de provada eficàcia, que resulta altament estable i segur de manipular en el seu estat original: l'àcid tricloroisocianúrico. Un dels motius que justificaren l'acord entre Neokem Grup i Ercros fou el consum de les matèries primeres més importants: sosa càustica, 9.000 t / any; clor, 7.000 t / any; i àcid isocianúrico, 4.000 t / any…."
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada