24 de maig del 2009

RECORDS DEL 18 AL 23 DE MAIG.










Aquesta setmana marcada per la crisi especialment a Flix, amb la incertesa creada pel nou pla d'ajust d'Ercros, a la que s'ha vingut a sumar el tancament imminent d'Inquide Flix (del grup Fluidra), amb tot un seguit de contactes amb diferents estaments, des dels comites de treballadors, el ministre d'Industria, el rector de la URV i el vicerector de Transferència i Innovació entre d'altres de la Universitat, amb el President de la Diputació, amb la Sots-delegada del Govern Central, amb el Delegat del Govern, amb la presidència del Consell Comarcal, etc, he participat entre d'altres a actes a l'Aldea, Tarragona i Barcelona, a més de l'assistència al Senat els dies 19 i 20.

"18 de maig. Organitzat pels ajuntaments de l'Aldea, Amposta i Tortosa, l'acte ha aplegat una setantena de càrrecs institucionals del Govern a les Terres de l'Ebre (alcaldes, directors de serveis territorials d'ERC i ICV, diputats al Parlament i senadors), polítics (de tots els partits excepte el PSC), representants patronals, Cambra de Comerç, sindicats i de les universitat pública de les Terres de l'Ebre. Tots ells que han acordat fer 'pinya' per exigir al Ministeri de Foment que compleixi els compromisos i executi les partides pressupostàries per millorar els serveis de l'estació de l'Aldea, que dóna servei als 150.000 habitants del Baix Ebre i el Montsià."

"21 de maig. Més de 200 representants del món local del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre s'han aplegat aquest vespre al Saló de Plens del Palau de la Diputació de Tarragona per commemorar els 30 anys d'ajuntaments democràtics i homenatjar els primers alcaldes i regidors electes. ·Tot seguit, i com a reconeixement a la tasca que van dur a terme els primers electes, s’ha lliurat simbòlicament la vara d’alcalde a cinc representants de cada grup polític que van exercir el càrrec el 1979: Víctor Gimeno (ICV), Juan Manuel Fabra (PP), Pere Muñoz (ERC), Jaume Antich (PSC) i Vicent Beguer (CiU)".


"23 I 24 de maig. Inici de la campanya de les eleccions europees, el 23 es feu un acte a ca Don Ventura de Flix amb la presentació i participació del candidat ebrenc Josep Ma Saez, i avui diumenge al Plau de Congressos de Barcelona s'ha fet l'acte de presentació de la candidatura "d'Europa dels pobles - Verds" amb la participació de representants del BNG, Aralar, Verds, Entesa de Mallorcai la CHA al costat dels dirigents de'ERC, Ridao, Carod i Puigcercós i el cap de llista Oriol Junqueras.".