13 de maig del 2009

SANCIÓ DE 15,4 MILIONS D'EUROS

"Una vegada el Ministeri d’Indústria espanyol ha fet públic que sancionarà amb 15,4 milions d'euros la central nuclear d'Ascó per la fuita radioactiva que es va produir a finals de l'any 2007, el senador republicà i alcalde de Flix, Pere Muñoz, ha lamentat que la multa imposada no hagi arribat al màxim que permetia la Llei. "Els fets van ser prou greus per poder imposar una multa encara més alta", ha reconegut Muñoz.
Pere Muñoz demana que "els 15,4 milions d'euros han de revertir en un òrgan local que ajudi a reactivar i diversificar l'economia local dels municipis de l'entorn de la central nuclear d’Ascó". Muñoz ha recordat que "cal tenir en compte que els incidents nuclears generen un greuge envers la imatge i les activitats econòmiques que es desenvolupen al voltant de la central i, per tant, és de lògica i just per als municipis afectats que les sancions que se'n deriven vagin destinades a revertir aquesta situació". El senador ha afirmat que "una part d'aquests diners també haurien de servir per incrementar els recursos del Pla d'Emergència Nuclear, que està obsolet en alguns aspectes".
Pere Muñoz ha aprofitat el moment per, una vegada més, demanar a l'Estat que comenci a dissenyar un pla alternatiu d'industrialització, diversificació i desenvolupament econòmic de les zones amb centrals nuclears perquè quan aquestes hagin extingit el seu període de vida útil i hagin de tancar, els municipis afectats tinguin un futur econòmic assegurat." (Nota de premsa)