29 de desembre del 2009

¿QUIERE BASURA NUCLEAR EN SU PUEBLO POR 700 MILLONES?

Publicado el 29-12-2009 , por Expansión.com

JA HI SOM!!!! .... PER A MÉS INFORMACIÓ LLEGIU "EXPANSIÓN":

"El Gobierno ha abierto la convocatoria pública para conocer los municipios interesados en albergar el Almacén Temporal Centralizado (ATC) de residuos radiactivos de alta actividad. La instalación lleva asociada un centro tecnológico y un parque empresarial que ocuparán un total de 25 hectáreas, con una inversión prevista de 700 millones de euros.
Los municipios candidatos podrán ser todos los situados en territorio español, excepto los terrenos que sean considerados "no aptos" por sus propias características geológicas o por las especiales protecciones medioambientales a las que estén sujetos.
Según la resolución del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, publicada hoy el Boletín Oficial del Estado (BOE), a partir de mañana, los municipios interesados, que podrán concurrir de forma individual o conjunta, dispondrán de un mes para presentarse candidatos y, el que resulte elegido de esta convocatoria pública recibirá una financiación de 6 millones de euros anuales, cantidad que empezaría a ser cobrada por el municipio o municipios del emplazamiento una vez comience el almacenamiento de combustible.
Serán consideradas zonas "no aptas" las que formen parte de la Red Europea de la Conservación de la Naturaleza, Red Natura 2000, incluyendo Parques Nacionales, Parques Naturales y otras figuras equivalentes cuya gestión corresponde a las Comunidades Autónomas, los Lugares de Importancia Comunitaria (LICS) y las Zonas de Especial Protección de Aves (ZEPAS).
También están excluidas zonas protegidas del Ministerio de Defensa, Montes de Utilidad Pública y terrenos que formen parte de la Red Española de Vías Pecuarias, así como áreas en las que existan elementos de interés patrimonial y emplazamientos que requieren que el transporte se lleve a cabo necesariamente por vía aérea o marítima.
El ATC es necesario para albergar la actual previsión de 6.700 toneladas de combustible gastado generado en las centrales nucleares españolas. El parque nuclear español consta en la actualidad de seis plantas atómicas con ocho reactores, a las que se suman la central de José Cabrera en Almonacid de Zorita (Guadalajara), cerrada en 2006, y la de Vandellós I (Tarragona), cuya actividad cesó en 1989 y cuyo combustible gastado se envió a Francia para su reproceso y que deberá volver a España..."
(continuar llegint)

6 comentaris:

txema ha dit...

Molt problablement, la tindrem a Ascó, és a dir tindrem la pilota dins l'escudella, i ells no donaran de menjar als pobres, es a dir, perquè no ens podem atipar nosaltres??????????????

montse forcades ha dit...

El bó i millor SI que ho volem, però el no tant bó que sigui per als altres, els que no tenen nuclears a la vora.

Sóm un poble irresponsable i gens solidari, quina vergonya!!!

Si és necessària aquesta instal·lació, perqué ens hem de posicionar en contra, abans de tenir informació, i sobre tot abans de saber l'opinió del poble?

gloria ha dit...

Molt ben dit Txema, però és que es veu que prima la ideologia d'uns quants, en un temps que s'ha de ser pràctic i objectiu, para botón la crisis actual. És molt fàcil dir NO, quant és té la vida, feïna, hipotèca, futur... ressolta.

montse forcades ha dit...

Txema, tens molta raó.
Qué estem esperant?
Continuarem essent un poble irresponsable?

Sol volem el bo i millor, el no tant bo, que sigui per als que no tenen nuclears a prop.

El Govern Central i l'AMAC (Asociació de municipis afectats per centrals nuclears, entre ells Flix) estan a favor de la construcció d'aquesta instal·lació.
Llavors qué està passant?

2teixidor ha dit...

L' ATC no repercuteix sols, positiva o negativament sobre el poble que es presenta com a candidat per albergar-lo. S' han de tenir en compte totes les opinions del territori.No crec que la decició del Govern Espanyol sigui encertada ni democràtica per la següent raó:
Pot acàs amb un acord de ple municipal amb majoria simple decidir el que pensen?:

A dia d’avui són 61 ajuntaments de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona que representen el 67% de la seva població (473.815 habitants), els que han aprovat mocions oficials contra la instal·lació d’aquest cementiri nuclear.

En el mateix sentit contrari al cementiri de residus radioactius s’hi han manifestat 7 dels 10 Consells Comarcals de la demarcació de Tarragona. Entre aquests, els quatre de les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, i Terra Alta), i tres del Camp de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, i Priorat).

L’11 de març de 2008 el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució (resolució 150/VIII; BOP núm. 229 de 17-03-2008), per la qual es rebutja la instal·lació d’un cementiri de residus radioactius al nostre país.

ON ESTÀ EL CONSENS QUE PREDICAVA LO GOVERN PER A SITUAR L' ATC(CEMENTIRI NUCLEAR)?

montse forcades ha dit...

El magatzem temporal individual de residuus nuclears (ATI) s'està construint dins la Central Nuclear d'Ascó.

No pot haver-hi consens quan és una necessitat vital per al futur del nostre país.
Molt valent ha estat ZP de tirar endavant amb aquesta instal·lació, jo creia que no ho faria.