4 de febrer del 2013

LEANDRE SAÚN EN EL RECORD.


Amb 101 anys d'edat ens ha deixat l'històric Leandre Saún, un històric del PSUC. L'any passat vaig poder participar en els actes que s'organitzaren pel seu centenari... participant en un recull de memòries d'antics companys i companyes dels anys setanta a Tarragona, anys en els que vaig tenir l'oportunitat de compartir coneixences, vivències i sentiments amb una parella entranyable, Leandre i la seua companya Carme.

En aquests moments d'hores baixes del sentit i significat de la política, on la corrupció sembla que s'hagi convertit en el seu sinònim, és important reivindicar la figura de polítics que han ofert la seua vida als ideals, a la terra, la llibertat i la justícia social. És en referents com la seua trajectòria política que ens hem d'emmirallar i reivindicar la política en majúscula. Tot reivindicant amb la seua vida conceptes com fidelitat, compromís, honradesa, respecte i dignitat com a sinònim legítims de la política.

En el record la seua darrera estada a Flix el 6 de novembre de 2005, participant en els actes d'homenatge als històrics brigadistes, Milton Wolf, cap de la Brigada Lincoln, i Giovanni Pesce, de la Brigada Garibaldi. A la fotografia adjunta, Leandre Saún, a l'esquerra del grup, acompanyava orgullós els històrics brigadistes internacionals després del seu retorn a l'Ebre, seixanta-set anys després de la Batalla de l'Ebre.