8 d’agost de 2016

ALFONS GUIU MESTRES, PREGONER DE LA FESTA MAJOR 2016

Alfons Guiu Mestres és el pregoner de la Festa Major de 2016. El programa de la Festa Major i la Veu de Flix destaquen el protagonisme d'enguany d'Alfons com a pregoner, protagonisme reconegut  després d'anys de ser al darrere de bona part dels principals esdeveniments culturals i festius del nostre poble, ja sigui dirigint les Caramelles, l'Orfeó, els concerts de l'Escola de Música o preparant i organitzant les tradicionals Primaveres Musicals. Protagonisme extensiu a d'altres sectors com és el de l'asssociació cultural de conservació del patrimoni la Cana. 

La Veu de Flix en ofereix una entrevista realitzada per la jove periodista Berta Treig Carranza amb una introducció inicial que ens defineix en poques paraules la figura d'Alfons com a "home orquestra", retall que ofereixo a la capçalera de l'entrada al bloc, amb una biografia que cal recordar:

"Nascut a Flix el 10 de març de 1963 és fill d’Alfons i d’Isabel, casat amb Carolina Rofes i pare de dos fills, Pau i Martí. Actualment és el director de l’Escola Municipal de Música, on dóna classes de llenguatge musical, piano, història de la Música, i orquestra. També és el director de l’Orfeó de Flix, des que l’any 1993 va substituir al mestre J. B. Sabaté.
 
Va començar els seus estudis de música i piano amb les professores Maria Sirisi, Anna M. Velando i M. Dolors Montagut. Va completar la seva formació amb la professora Carme Freixas, al Conservatori Professional de Música de Tarragona, i posteriorment amb Gian-Franco Ricci i Vladimir Karpov. Ha assistit a diversos cursos de direcció coral on ha rebut classes de Josep Prats, Lluís Vila, Josep Vila, Mireia Barrera i David Magrané, entre d'altres. Ha estat professor a l'Escola de Música del Casal de l'Espluga de Francolí i al Conservatori de Cervera. 
 
A banda de la seva tasca a l’Escola i a l’Orfeó ha fet concerts formant part de diferents grups de cambra i també acompanyant cantants, ha col·laborat com a redactor en la Enciclopèdia Catalana de la Música, i li agrada molt transcriure manuscrits musicals inèdits. També és membre del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida." (web de l'ajuntament de Flix).