17 de maig del 2018

ARTUR BLADÉ: "MEMÒRIES DE L'EXILI MEXICÀ (1943-1956)"


Se donner à une oeuvre je vous assure que, dans le néant de tout, c'est encore l'inutilité la plus passionnante. (Emile Zola)
El veritable enemic és l'oblit. (Josep Maria Capdevila)
Ahir a la Biblioteca municipal de Flix "Artur Bladé i Desumvila", biblioteca inaugurada l'any 1985 amb la presència del gran escriptor de Benissanet,  vàrem tenir l'ocasió de compartir una magnífica presentació bladeriana del darrer volum de l'obra completa d'Artur Bladé i Desumvila: "Memòries de l'exili mexicà (1943-1956)". Amb unes brillants intervencions per part del professor Xavier Vega Castellví i del fill de l'autor de les memòries, Artur Bladé Font. 
Editat per Cossetània edicions,  és el IV volum del cicle de l'exili, és el volum 13è de l'obra completa d'un dels autors més importants de les lletres ebrenques. Artur Bladé i Desumvila (Benissanet 1907 - Barcelona 1995) cronista de l'exili, referència per al memorialisme català del segle XX, ens ofereix amb aquest dietari un testimoni únic per a la história de l'exili català a Mèxic, importància que constata al seu pròleg de Josep M. Figueres i Artigues i amb una sensibilitat especial la introducció del mateix Artur Bladé Font.