8 de juliol del 2018

EL PETIT PRÍNCEP BÚLGAR.



             Малкият Принц "Malkiat Prints", Petit Príncep.

L'estiu amb les vacances és una bona època per ampliar la col·lecció d' "El Petit Príncep" d'Antonie de Saint-Exupéry. La darrera versió ens l'han portat aquest cap de setmana del país de Hristo Stoichkov, Bulgària, membre de la Unió Europea des de l'any 2007. 
República de l'est d'Europa, a la península balcànica, que limita al sud amb Grècia i Turquia i amb la mar Negra a l'est. A nivell turístic esta considerat com un dels països més desconeguts i exòtics d'Europa
Bulgària té uns 7,128 milions d'habitants. Tot i tenir una població majoritàriament eslava, té també una important minoria turca . Gran part de la població declara pertànyer a l'Església ortodoxa. La capital és Sofia, una ciutat amb gairebé 1,5 milions d'habitants. El búlgar  és l' idioma oficial.  
El búlgar  és una llengua amb 12 milions de parlants i ha tingut una influència molt forta del turc i del grec. Juntament amb el macedoni, serbi o el croat, formen part de la branca de llengües eslaves meridionals.
Tot i la proximitat amb Grècia, històricament el búlgar utilitza l'alfabet ciríl·lic adaptat després de successius canvis amb 30 lletres simplificades extretes de l'alfabet grec.

*Text realitzat gràcies a la informació de Wikipedia