30 de gener del 2019

"SÓC L'ORIOL JUNQUERAS, FILL D'UNA INFERMERA I ..."


"Sóc l’Oriol Junqueras, fill d’una infermera i d’un professor d’institut, casat amb una gran dona i pare de dos menuts, el Lluc i la Joana. Us parlo des d’una cel•la de la presó de Lledoners, a través d’una pluralitat de veus estimades" #ConferènciaJunqueras

"Aquest país converteix en català a tot aquell que ho vol ser. Ser català no és una herència, sinó una elecció. És català qui ho vol ser, hagi nascut on hagi nascut, parli la llengua que parli, tingui els cognoms que tingui. L’important és allò que volem ser i volem construir entre tots, i no les diferències. No preguntem d’on venim, sinó cap a on volem anar".

"No oblidem que qui realment té por és el propi Estat. Sobretot després d’adonar-se que no ens aturarem ni ens resignarem mai. Si creien que amb la repressió, les amenaces i empresonant-nos recularíem o canviaríem, no ens coneixen, ni a nosaltres ni al poble català. Fa molts anys que perseguim un somni, fa molts anys que treballem per la llibertat del país i per més obstacles que hi posin no ens aturarem mai fins a aconseguir-ho".
"Ens van dir que era impossible que l’independentisme guanyés mai unes eleccions i ho vam fer. Ens van dir que era impossible fer l’1 d’octubre i el vam fer. I ens diuen que mai podrem ser independents i ho serem."