2 de maig del 2019

LO PI DEL PINO DE LA PALMA D'EBRE.




Lo Pi de la Palma, també conegut com lo Pi del Pino (Pinus halepensis), és un pi blanc o pi bord, típic de la terra baixa mediterrània. Es troba dalt d'un turó a uns 300 metres de la població, havent-se convertit amb els anys en un dels símbols de la Palma d'Ebre així com un dels atractius naturals mereixedors d'una visita.
És el pi amb la soca més gruixuda de Catalunya, té unes dimensions excepcionals. El tronc principal  té un perímetre d'un 5,75 m amb un àrea circular d'uns 20 metres de diàmetre. L'any 1991 va ser declarat arbre monumental pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat
El turó on esta situat d'uns 400 metres d'altitud ofereix unes magnífiques vistes sobre la població i el seu terme així com panorames llunyans que abasten des de la serra del Montsant fins la picassiana muntanya de Santa Bàrbara d'Horta de Sant Joan, el Port de Beseit o la serra de la Fatarella. Panoràmica que es pot resseguir gràcies als dos panells informatius que s'han acabat d'instal·lar a la part est de l'arbre monumental.