15 de març del 2020

Primers dies de confinament a Flix.


                     PRIMERS DIES DE CONFINAMENT PEL CORONAVIRUS A FLIX.

Al moment d'escriure aquestes ratlles el nombre de contagiats a l'estat espanyol supera els 7700 casos i ja són 288 les víctimes del coronavirus, a Catalunya ja són més de 900 els positius, 52 en estat greu i 4 morts.

 

Amb el decret l'Estat d'Alarma passem el primer cap de setmana de confinament a Flix amb una imatge d'instagram i una excel·lent iniciativa de solidaritat des de l'alcaldia, amb dos missatges que retraten la situació del poble de Flix. 

El compte d'instagran de Josep Antoni Collazos  amb una inimaginable  fotografia de l'avinguda Catalunya, centre neuràlgic totalment buit, amb tots els bars i establiments tancats, amb l'església anunciant la suspensió temporal dels actes religiosos;  així com la iniciativa de l'alcalde, Francesc Barbero, de constituir un servei d'atenció a la gent gran i en situació de risc prenent com a model el servei de vetlladors i vetlladores que s'està fent  a algunes barriades gràcies a la Llei de Barris.

                       

jacollazos65   (INSTAGRAM)

"Signes del temps que estem vivint: l'avinguda de Catalunya amb els bars tancats; cartells a les botigues informant del tancament temporal; la parròquia anunciant la suspensió temporal de les misses i altres actes religiosos #coronavirus "

 

Francesc Barbero Escrivà, l'alcalde de Flix, ha donat a conèixer una excel·lent iniciativa solidària als seu compte de twitter i de facebook :
"Per evitar que la gent més vulnerable s'hagi d'exposar al coronavirus, des de l'Ajuntament de Flix, estem enllestint un nou servei d'atenció a persones grans i/o amb patologies vàries o en situació de risc per facilitar-los-hi les tasques diàries sense que hagin de sortir de casa. Serà una extensió ampliada a tot el municipi del servei de vetlladors i vetlladores que ja fem amb Treball als Barris. Un cop estigui articulat a partir de professionals, obrirem la participació a voluntariat. Demà dilluns en donarem més detalls.
Quedem-nos a casa i cuidem-nos entre tots i totes."