2 de setembre del 2020

Flix, Covid-19, brots, crivatges i casos diagnosticats ( I ).



La web de l'ajuntament de Flix informa que entre avui i demà, dijous, es procedirà a un cribratge a més de 100 persones arran d’un dels brots de Covid-19 d’àmbit social i familiar detectats. Les PCR d’aquest nou cribratge es faran al CAP de Flix, 50 persones dimecres i la resta, dijous. Recordar que el passat divendres ja es realitzà un crivatge a una quarentena de treballadors d'una empresa del poble, arran d'un brot que afectava a nou persones contagiades, essent el resultat de tots negatius.
Per altra banda, també la web informa que ahir dimarts no es reportà cap nou cas positiu de Covid-19 a la nostra població, una molt bona notícia després dels tres positius sonsecutius  del diumenge 31 d'agost i del dilluns 1 de setembre.
Les dades referents al poble de Flix que ens ofereix actualitzades la web 3cat24 són massa significatives. El terme municipal de Flix que correspon al mapa adjunt a la taca vermella amb cua  que s'allarga fins la taca blanca dels pobles del Montsant, envoltada de termes de color verd, dets de contagis ofereix dades molt procupants:
  •  Index de risc: 2867.20 (Molt alt) - 
  • Casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies: 26. - 
  • Casos diagnosticats amb PCR els últims 14 dies: 28. -   
  • Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 792.25. - 
  • Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 2,62 (l'epidèmia creix si és superior a 1). -