4 de juny del 2023

Matrix Cultura 2050: Els camins de l'aigua i la colònia quimica de Flix.

A partir de les tecnologies de vídeo online i altres eines TIC, l'objectiu de MATRIX CULTURA 2050 a les TERRES DE L’EBRE: Els camins de l'aigua és mostrar el valor d'iniciatives artístiques, culturals i locals, en relació al "manteniment cultural del paisatge" des de les seves pràctiques i coneixements.

Impulsat per l'associació Livemedia per a les Arts i Cultures en Xarxa, MATRIX CULTURA 2050 és un projecte operatiu des del 2020 a diferents comarques de Catalunya que advoca per "la cultura com a matriu de sostenibilitat" amb la mirada adreçada al territori com a paisatge cultural

El passat dimecres, 31 de maig a les 19.00 h, van realitzar la transmissió per les xarxes:

 

"A LA COLÒNIA FÀBRICA DE FLIX: INDUSTRIALITZACIÓ, CULTURA I PAISATGE".

Un recorregut per l'antiga colònia de l'Èlectroquímica de Flix on vaig participar al costat de Cristina Ferrús (Associació La Cana), Óscar Bosch (president del Grup de Natura Freixe) , Maria Escobedo (Livemedia) i Helena Blanch (comunicadora, Grup de Natura Freixe), seguits pel càmera Andrew Colquhoun (Livemedia).

Un recorregut amb el tema del riu Ebre lligat a la indústria i l'impacte social i cultural que va suposar l'establiment de la fàbrica a Flix al 1897. Lligat amb l'actual problemàtica de la desindustrialització a Ribera d'Ebre i la necessitat d'inferir relacions i sinèrgies entre cultura i paisatge.

Amb 962 visualitzacions fins la data d'avui 4 de juny.

MATRIX CULTURA 2050 A LES TERRES DE L'EBRE té el suport del Departament de Cultura-Next Generation Catalunya, IRMU i CERE. Amb la col·laboració d'ajuntaments i consells comarcals de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, i Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre.

https://twitter.com/livemedia