12 d’abril del 2007

EL PAS DE BARCA: ACTIU TURÍSTIC DE L'EBRE

Avui a la reunió del Consell Rector de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, presidit pel conseller Joaquim Nadal, i en l'apartat del "Pla d'Actuacions de l'IDECE per al 2007" s'ha aprovat la meva proposta d'inclusió com a producte turístic els passos de Barca existents a l'Ebre, concretament els de Flix i de Miravet. Com consta a l'acta el públic cada cop demana informació més precisa de les possibilitats que ofereix el riu, amb la qual cosa s'ha decidit estructurar unes rutes fluvials, amb informació complementària dels diferents elements turístics, patrimonials, paisagístics o d'interès en general que els usuaris de la navegació poden descobrir al riu. Informació que s'editarà en material gràfic, i en la pagina web de l'IDECE. Passos de Barca que s'han convertit en veritables monuments i símbols dels respectius pobles. A Flix és molt natural quan arriba un foraster a visitar el poble que una de les primeres activitats que realitzi és anar a passar el riu amb el Pas de Barca, actiu turístic i cultural de caire local que es converteix en el centre de les activitats que la gent de Flix fa al riu, des de la pesca esportiva, fins a les curses de llaguts, de pontones o muletes, passant per les festes del riu a les festes majors... Aquesta passada Setmana Santa tot i no estar em funcionament davant la riuada s'han convertit en un del punts preferits dels aficionats a la fotografia. El mateix concepte de riuada, a Flix i a Miravet no s'utilitza aquest terme fins que l'aigua no comença a cobrir els embarcadors i impossibilita el pas del riu.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja havia turistes a la barca de Flix fa segles

Suposo que ja saps que al llibre "Relacion del viaje hecho por Felipe II, en 1585, á Zaragoza, Barcelona y Valencia", escrit fa més de 400 anys per Henrique Cock, hi ha un breu esment a una antiga barca de Flix: "Cerca del mediodía, habiendo pasado las sierras y este mal camino, venimos a pasar Ebro donde hay una llanura en su ribera. Pasada la barca, pasamos asimismo la villa de Flix". No sé on estava ubicada aquesta barca al segle XVI, quan ens va visitar Felip II.

riudebaix ha dit...

com gran atractiu que es el nostre pas de barca,per que a la nit no es contemplar per falta de llum.
No es podria il·luminar?

P ha dit...

. La barca de pas que fa menció Cock és la de dalt, sens dubte era la més important que tenia Flix i de la que es fa menció des de l'edat mitjana.
. La il.luminació de la barca és molt bona idea, en tot cas s'hauria d'estudiar si es factible!!

nando ││││ ha dit...

Hola Pere, des de la farmàcia de baix he arribat a anglaterra, i amb el teu blog m'informo sovint de què passa a casa.
Només volia afegir que il·luminar la barca no ho trobo una bona idea. El riu ja és prou poc riu com per a que encara l'alterem més (la contaminació lumínica -a banda de la despesa energètica- és una contaminació més, i que afecta molt als ecosistemes).
Seguiré passant per aquí.
salut!