4 d’abril del 2007

ES CONEIX L'EBRE?

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, CECAT, Servei Meteorològic de Catalunya, aquesta tarda ha fet arribar als ajuntaments el següent COMUNICAT D’ACTUALITZACIÓ DE L’INUNCAT EN FASE D’ALERTA:
"La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments comunica que continua activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta a causa de les maniobres de desguàs que s'efectuen a l'embassament de Flix, provocades per les últimes pluges aigües amunt del riu Ebre.
Els municipis alertats són els següents:
Riba-roja d'Ebre, Flix, Ascó, Vinebre, Garcia, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Benissanet, Miravet, Rasquera, Benifallet, Xerta, Tivenys, Aldover, Bítem, Tortosa, Campredó, Amposta, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Roquetes, Ginestar i Tivissa
".
És curiós que el comunicat oficial digui que causa de la riuada del riu Ebre sigui "de les maniobres de desguàs que s'efectua a l'embassament de Flix" i les pluges aigües amunt del riu. Certament l'embassament de Flix ens ofereix una visió gairebé inèdita del seu estat habitual, on solament hi sol passar 3 o 4 m3/s. Amb els conseqüents problemes de funcionament hídric de l'espectacular meandre de Flix. L'embassament de Flix és més aviat un assut modern, sense massa capacitat de maniobra, que depen del funcionament de la presa de Riba-roja d'Ebre i per extensió de Mequinensa, els dos grans embassament del riu Ebre. Si per Flix estan passant entre les comportes i la central hidroelèctrica més de 1800 m3/s és perque aquests grans embassament s'estan preparant per rebre la riuada que baixa des les capçaleres del riu Ebre i els seus afluents.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Impressionant la riuada no ?

Els treballs de descontaminació , ja ho tenen previst que això pugui passar ?

L'ebre es molt Ebre eh ?