8 de maig del 2007

SEU ELECTORAL D'ESQUERRA

Ahir vam obrir al simpatitzants la nova seu electoral d'esquerra. Ubicada a la plata baixa del xamfrà entre l' avinguda Catalunya i l'avinguda de la Llum. Fins final de maig serà el punt de trobada de la militància i simpatitzants d'Esquerra, un punt d'encontre de veïns i veïnes en que tindrem l'ocasió d'intercanviar idees, desitjos i compromisos. Tot i que s'ha de dir que una campanya electoral als municipis petits i mitjans es fa en el dia a dia, en el treball diari al llarg dels anys que s'ocupa un càrrec de responsabilitat política, durant els dies previs a les eleccions municipals el contacte directe fora de les dependències municipals té el seu interés.
Serà el complement ideal de la petita seu que Esquerra té el carrer Gombau, modesta seu inaugurada pel mateix Carod Rovira (veure fotografia) el 30 de setembre del 2004, durant una visita al poble de Flix quan més ho necessitava, dies després de l'impacte mediàtic dels resultats de l'estudi del CSIC sobre la gravetat dels residus acumulats a l'embassament de Flix, visita que li serví per escriure un des millors articles escrits sobre el nostre poble:"Vida Flixanca".:
"... La vida, a Flix, ha estat trasbalsada per l'actualitat, i una certa sensació d'incertesa s'ha anat apoderant de la població, sobretot quan es parla del seu futur. La preocupació dels flixancos i flixanques és evident. I el que ara li cal al poble és qualsevol cosa, llevat de continuar contribuint a difondre una caricatura del municipi que no es correspon amb la realitat. Quan, uns i altres, ens omplim la boca de conceptes com ara "equilibri territorial", hi hem de posar contingut real perquè l'afirmació sigui creïble. I, en el cas de Flix, com en tants d'altres de la Catalunya interior -no només de la Catalunya rural, sinó també industrial, perqué Flix té una tradició industrial de més d'un segle- això vol dir moltes coses. Per exemple, esforçar-nos per conèixer la realitat d'aquest municipi, capdavanter en la industrialització en aquella zona del país. I valorar la bellesa dels seus monuments, l'església gòtica de Santa Maria, l'ermita del Remei, d'origen troglodític, o la reserva natural de Sebes, a la vora mateixa del riu. Però vol dir, també, promoure polítiques que persegueixin l'objectiu d'assegurar la continuïtat de vida a la zona, diversificant-ne l'activitat econòmica i creant i consolidant-hi llocs de treball, fent que no hi hagi, com ara, una dependència d'una sola indústria, estimulant noves formes d'atracció com ara la navegació fluvial, el turisme tranquil i natural, etc. I això implica, és clar, invertir més en accessos, millors carreteres, escoles, centres hospitalaris, atenció social i oferta cultural, de manera que es garanteixi la qualitat de vida i les possibilitats de continuar vivint al poble de sempre, sense haver d'emigrar lluny de casa. La Catalunya-ciutat de què es parlava fa ja un segle deu ser això: que el progrés, el benestar, el treball i la modernitat arribin a tots els punts del territori. Fins i tot a Flix... "

2 comentaris:

Pilarvi ha dit...

Bones Pere,

Felicitats pel nou local (encara que sigui provisional) i pel blog, que ja fa dies segueixo amb atenció.

La lectura d'aquest post m'ha fet venir ganes de rellegir la "Vida Flixanca" de Carod-Rovira. Deixo el link aquí per si algú més té ganes de llegir-lo:

http://www.esquerra.cat/locals/index.php?id_text=708

Salutacions,
Pilar.

Mani, fill de Mani ha dit...

Lo millor és lo xiquet aixecant lo braç com als vells temps! jaja