29 de gener del 2009

NOVES MOCIONS SOBRE RENFE AL SENAT

Ahir per la tarda davant l'estació de Tarragona i acompanyat per Albert Pereira, President de la Federació Regional d'ERC del Camp de Tarragona, he donat a conèixer en roda de premsa tres mocions de l'ambit ferroviari que he presentat a la comissió de Foment del Senat, relatives a la millora del servei de venda de bitllets als usuaris de les línies de Regionals, l'Entesa Catalana de Progrés ha fet una nota de premsa i entre d'altres diu:

"En la primera d'elles, Muñoz proposa que les màquines d'autovenda de les estacions permetin adquirir abonaments per a trajectes de Mitja Distància, com així és possible en el Metro. I que es permeti pagar amb targeta de crèdit en les taquilles per a bitllets de Mitja Distància, de la mateixa forma que es permet per als viatges de Llarga Distància. A més, la moció reclama que els usuaris de Mitja Distància amb abonament tinguin mecanismes de reclamació en cas de retards i disposin del mateix dret que els viatgers amb bitllet senzill.
Una altra moció presentada pel senador de l'Entesa reclama l'incompliment d'una moció aprovada en 2005 en el Senat per la qual cosa torna a presentar la mateixa iniciativa: que Renfe posi a la venda abonaments mensuals i de 10 viatges entre les ciutats de Tarragona i Reus i que aquests es puguin adquirir en ambdues estacions tant a la taquilla a les màquines d'autovenda.
Finalment, una tercera moció presentada per Muñoz en el Senat insta al fet que Renfe i Adif retolin segons la toponimia oficial de Catalunya en les màquines d'autovenda situades en les estacions de localitats de parla catalana"
. Errades en la toponimia produides entre d'altres pel desconeixement de la "Ç" i dels accents, així veiem Capcanes, Marca, Asco, per esmentar les més properes...
Per la seua part Albert Pereira ha deixat clar que “l’objectiu de les tres mocions és millorar un servei fonamental per a les nostres comarques, més quan la Generalitat acaba d’aprovar el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012 que, entre d’altres coses, instaurarà quatre línies de Rodalies a Tarragona”. El president d’ERC al Camp assegura que “òbviament, avui en dia, per a la mobilitat de les societats avançades com la nostra el transport ferroviari que tenim és deficient, a més està en mans de l’Estat quan hauria d’estar en mans de la Generalitat perquè ho diu l’Estatut”. “Com que el servei encara és estatal, nosaltres exigim a Madrid que el millori”.