7 de març de 2010

ÈXIT MANIFESTACIÓ A MÓRA D'EBRE


Milers de persones es manifesten a Móra d'Ebre contra el cementiri nuclear
La marxa comença amb retard perquè s'han col·lapsat els accessos a la vila
Entre tres mil persones, segons els mossos, i deu mil, segons els organitzadors, s'han manifestat pels carrers de Móra d'Ebre en contra de la
candidatura d'Ascó a acollir el magatzem de residus nuclears. La marxa, convocada per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC), ha començat des del pont vell amb quaranta minuts de retard perquè que s'havien col·lapsat els accessos a la vila. La pancarta principal, amb el lema 'No al cementiri nuclear', ha estat encapçalada per portaveus i activistes de plataformes en defensa del territori. A la marxa també hi assistien dirigents d'ICV i ERC.
'Hem demostrat que el territori està, majoritàriament, en contra de la candidatura. Ho demostren les mocions de noranta-dos ajuntament, nou consells comarcals i una resolució del Parlament. En un lloc normal, no seria necessari sortir al carrer, davant d'aquesta evidència', deia abans de la manifestació a VilaWeb el portaveu de la CANC, Sergi Saladié.
Saladié es queixa que el govern espanyol no tingui en compte totes aquestes veus contràries al cementiri nuclear i és per això que volen 'recordar que al territori no hi ha consens a favor del cementiri'. A més, alerta: 'Sabem que el territori que menys soroll faci en contra serà l'escollit, perquè cerquen el lloc socialment viable i no pas el més òptim des d'un punt de vista tècnic.' És per això que explica que protestaran tant com puguin. 'La nostra intenció és que davant, la mobilització del territori, l'estat descarti ja Ascó com a candidata. Però si ho vol allargar, nosaltres serem aquí, lluitant, fins al final', sentencia Saladié.
Ascó és, juntament amb Zarra, una de les vuit
candidatures oficials a acollir el cementiri nuclear, després de l'aprovació de l'Ajuntament de presentar-s'hi. Tanmateix, hi ha molts veïns que no hi estan d'acord. En aquest sentit, el portaveu de la CANC recorda que 'no hi ha hagut cap municipi ni cap entitat que hagi donat suport a la candidatura d'Ascó; és més, la majoria s'hi han mostrat contraris', i afirma que les esperances d'aconseguir que Ascó no aculli el cementiri 'són màximes': 'Quan Ascó va presentar la candidatura, hi havia seixanta-dos ajuntaments en contra; ara, un mes més tard, ja en són noranta-dos: un per dia! Això també demostra que el territori s'ha posat les piles i ens dóna confiança als qui treballem per evitar la instal·lació del cementiri a Ascó.' (VILAWEB).

3 comentaris:

Reyes ha dit...

A veure si preneu nota, tots els polítics, de les paraules de Txús de la Plataforma de la Terra Alta.

Us fa molta falta.

Reyes ha dit...

"Diuen que cada dia la gent té més desafecció per la política. És mentira. Són los polítics los que tenen desafecció per lo territori i per la seua gent"

Pere, quan penses acceptar-me els comentaris?

Pere Muñoz ha dit...

Ferran, aquest matí en veure el correu he vist que ahir vas fer dos comentaris, un a les 13,12 h i l'altre a les 00.00 h., per tant, no entenc la darrera observació. Totes les opinions, tots els punts de vista ém mereixen tot el respecte. En quan a les teues referències als polítics, i crec que des del moment que el ciutadans tenim opinió pròpia estem fent política i per tant sent polítics. Tanbé estic convençut que si volem parar el procés del cementiri nuclear a Ascó hem de cercar totes les conplicitats possibles i anar tots junts en contra, com es demostrà a la manifestació del diumenge a Móra d'Ebre.