16 de març del 2010

MEDALLA D'OR PÒSTUMA DEL SENAT A SOLÉ TURA

Aquest migdia els senadors de l’Entesa Catalana de Progrés hem assistit a un acte molt especial al emblemàtic saló dels Passos Perduts de la Cambra Alta, on el President Javier Rojo ha lliurat a la vidua de Jordi Solé Tura, Teresa Eulàlia Calzada, la Medalla d’Or del Senat a títol pòstum.
Ha estat un acte molt emotiu especialment per les paraules de la seva muller Teresa davant dels representants de tots els grups polítics del Senat, de dos ponents constitucionals, Manuel Fraga i Gregorio Peces Barba, a més d’històrics dirigents d’esquerres com Santiago Carrillo.
De Jordi Solé Tura, que va morir el passat 4 de desembre als 79 anys, s’ha recordat la seva trajectòria política i intel·lectual, des de la clandestinitat, l’exili, les presons, la transició i la democràcia. Militant històric del PSUC i després del PSC, va ser ponent de la Constitució de 1978, Ministre de Cultura i senador en la III i la VII Legislatura amb l'Entesa Catalana de Progrés, abandonant la vida pública el 2004, any en què li van diagnosticar Alzheimer. En acabar he saludat a la seva muller Teresa i li he recordat la presència de Jordi Solé Tura a Flix a finals dels anys 70 en un acte polític a la Unió Social i consegüent sopar amb militants del PSUC.