1 de novembre del 2010

DEMÀ AMB LA NOVA MINISTRA DE MEDI AMBIENT, ROSA AGUILAR



"PERE MUÑOZ INTERPEL·LARÀ A LA NOVA MINISTRA DE MEDI AMBIENT SOBRE LES ACTUACIONS DE NETEJA DE L’EMBASSAMENT DE FLIX

Muñoz li preguntarà sobre la gestió dels cabals ambientals pel tram final del riu Ebre en el nou Pla de Conca.

El senador Pere Muñoz, demà dimarts preguntarà a la nova Ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, sobre l’estat de les obres de neteja dels residus químics de l’embassament de Flix. Pel senador Muñoz “estem davant d’una de les restauracions mediambientals més importants que s’estan fent avui dia a Europa i volem saber com s’estan desenvolupant i quins són els calendaris i processos previstos”.

Muñoz li recordarà obres pendents relacionades com l’abocador, la planta de tractament, les infraestructures viàries necessàries entre l’embassament i l’abocador del residus..., aspectes col.laterals com la gestió de l'embassament i del meandre de Flix, així com la necessitat de recuperar la figura de la comissió de seguiment. Muñoz després de recordar que ja han passat gairebé sis anys des de que es denuncià el gravíssim problema que representava l’acumulació de residus químics a l’embassament, i de dos anys de l’anunci de les obres, s’ha mostrat esperançat en que la nova Ministra “vetlli per a que les obres de descontaminació s’ajustin als terminis previstos”

D’altra banda, el senador Muñoz també aprofitarà la seva intervenció per advertir a la Ministra que hi ha un altre tema importat pel futur de les Terres de l’Ebre que necessita solució. El senador republicà farà referència a que l’esborrany inicial del nou Pla de Conca de l’Ebre no inclou cap proposta clara de cabal ambiental ni pel tram final del riu Ebre i el seu Delta ni per al riu Segre. Per Muñoz “un dels principals reptes que tindrà la Ministra és que el Pla de Conca compleixi la Directiva Marc de l’Aigua i per tant inclogui uns cabals ambientals pel tram final del riu i el Delta de l’Ebre que ara no apareixen ni a l’esborrany inicial”. El senador Pere Muñoz però ha volgut deixa clar que “els cabals ambientals que Esquerra hem defensat aquí i davant les institucions europees són els determinats per la Comissió per la Sostenibilitat, perquè són els que ens asseguren un riu i un delta viu”".

(Nota de premsa d'Esquerra)