21 de setembre del 2011

FINAL DE LEGISLATURA: L'HORA DE FER BALANÇ


Ahir es realitzà la darrera sessió plenària al Senat, fou l'hora del comiat de la IX Legislatura abans de la dissolució anunciada pel 27 de setembre. És l'hora de fer balanç, dissabte el faré davant dels militants d'ERC al Congrés regional que es celebrarà a Roquetes i la setmana que ve als mitjans de comunicació. Hauran estat 7 preguntes orals en Ple a ministres com Rosa Aguilar, Magdalena Álvarez, J. L Sebastián o el mateix J L Pérez Rubalcaba, 2 interpelacions,  2 mocions conseqüència d'interpel.lació, 159 preguntes amb resposta escrita... he participat en 19 projectes de Llei, 35 mocions, etc, etc.

El mitjans de comunicació  ja han començat a fer balanç, i molt concretament les valoracions polítiques corresponents i pensant més enllà del 20 de novembre, data de les properes eleccions generals.

Així pel que respecta al Senat ens ofereixen unes dades que no ens poden passar per alt, un avís per a navegants:

"‘Populares’ y ‘convergentes’, aliados en el Senado desde hace tres años


El PP es el grupo con más iniciativas aprobadas (88 mociones). De las 140 presentadas por los ‘populares’, CiU ha apoyado el 64%."

"Nadie en el PP duda que, tras las elecciones del 20N, pactarán con CiU, tengan los populares mayoría absoluta o no. Pero, además, hay una prueba evidente del futuro acuerdo entre conservadores y nacionalistas: han sido socios en el Senado desde 2008. Socios sin pacto firmado, eso sí." .

Al Senat amb unes característiques peculiars el PP ha tingut a questa legislatura la majoria relativa de senadors, per damunt del PSOE, i per tant, ha estat el PP qui ha presentat més mocions (140)  i qui n'ha conseguit veures més d'aprovades, la majoria gràcies al suport dels grup de CiU, exàctament el 64 per cent de les presentades.

A exempció de temes com la llengua, els toros o matèries competencials per a Catalnya, gairebé sempre hem vist com han coincidit  PP i CIU o CiU i PP, un total de 109 cops.:

"los dos grupos han unido sus votos más de 100 veces en tres años y medio, según un estudio de recuento publicado en El Mundo.".

El Ple del Senat de la IX Legislatura ha vist com s'han aprovat:

88 mocions del PP
56 mocions del PSOE
48 (de les 53 presentades) de CiU i
29 (de les 33 presentades) de l'Entesa Catalana de Progrés.