29 de setembre del 2011

FENT BALANÇ

Si dissabte passat vaig fer balanç de la feina feta durant la Legislatura al Senat davant la militància d'ERC al Congrés Regional celebrat a Roquetes, avui ha estat en roda de premsa, acompanyat pel candidat ebrenc al Congrés, Adam Tomàs, als mitjans de comunicació de l'Ebre.


"El senador Pere Muñoz ha fet balanç de la legislatura destacant el menyspreu del Govern espanyol cap a les Terres de l’Ebre

El senador d’Esquerra dins del Grup de l’Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, ha fet balanç de la seva tasca en la legislatura que acaba, acompanyat del cap de llista per les Terres de l’Ebre a les properes eleccions espanyoles. Muñoz, portaveu del tercer grup de la Cambra a la Comissió de Foment i a la de Peticions, ha afirmat que ‘aquesta legislatura passarà a la història per les retallades contra l’estat del benestar que  ha aplicat el Govern espanyol’. Pel que fa a les Terres de l’Ebre, Muñoz ha afirmat que ‘tal com ens vam comprometre, hem portat la veu de l’Ebre a Madrid’. Segons el senador, ha estat una legislatura caracteritzada ‘pel menyspreu del Govern espanyol cap a les Terres de l’Ebre’ i, per tant, ‘hem reivindicat les inversions i les infraestructures que fa anys que necessitem a l’Ebre i que, malgrat que tenen partida pressupostària, el Govern espanyol no executa’. Muñoz ha sentenciat que ‘les Terres de l’Ebre continuem sent el forat negre de les inversions i les infraestructures del Govern espanyol’. 

Els temes sobre els quals més ha incidit Muñoz han estat ‘les infraestructures i el medi ambient, que continuaran sent els principals reptes del territori per a la propera legislatura’. Així, Muñoz ha presentat diverses iniciatives parlamentàries per demanar la construcció de l’autovia A-68 entre Aragó i Catalunya, per denunciar la paralització del projecte de l’autovia A-7 entre la Jana i l’Ametlla de Mar, el retard en l’execució de les variants de Corbera d’Ebre i Gandesa i l’aturada de les obres de la variant de l’Aldea. Muñoz ha manifestat que ‘un dels aspectes més negatius ha estat la sensació d’impotència davant la manca de voluntat del Govern espanyol per acabar la variant de l’Aldea’. Fet que contrasta amb ‘l’alegria de veure finalitzades les obres de l’àngol d’Alcanar, l’única infraestructura viària acabada pel Govern espanyol’. Per a Muñoz, ‘clama al cel la política del Govern espanyol de donar allargues a la construcció de les variants de Corbera d’Ebre, Gandesa i l’Aldea, i de l’A-7 entre la Jana i l’Ampolla, tot i que als pressupostos de l’Estat hi ha partides assignades que no s’executen’. Aquest incompliment, segons Muñoz, també s’ha donat en altres partides pressupostàries aconseguides al Senat per redactar projectes viaris, com ara una connexió més segura a les Cases d’Alcanar, que al final no s’han fet."

Muñoz també ha recordat que a la Comissió de Foment ha lluitat per millorar la xarxa i el servei ferroviari al nostre territori, tant el corredor del mediterrani com la línia Reus-Móra-Casp, tot rebutjant el tancament d’estacions i la reducció de personal. El senador ha lamentat que el Govern espanyol no hagi volgut donar compliment a la moció que ell va presentar i es va aprovar demanant l’aturada d’un Euromed diari a l’estació de l’Aldea.

Pel que fa als temes mediambientals, Muñoz ha destacat les iniciatives demanant el rebuig a la instal·lació del cementiri de residus nuclears, la demanda d’un calendari d’execució de les obres de descontaminació de l’embassament de Flix, la de revisar dels plans d’emergència nuclear i la d’elaborar un pla de dinamització i diversificació econòmica de la zona nuclear per quan s’arribi al final de la vida útil de les centrals. Muñoz ha contrastat ‘l’inici de la neteja de l’embassament de Flix com a gran notícia positiva’ amb ‘les grans amenaces que signifiquen per a la propera legislatura el cementiri nuclear d’Ascó i un possible transvasament de l’Ebre’.

Adam Tomàs, cap de llista d’Esquerra a les Terres de l’Ebre per a les properes eleccions espanyoles, després de felicitar a Muñoz per la seva feina, ha afirmat que ‘a Madrid cal anar a defensar el territori per damunt de les sigles de partit’. Tot i això, ha volgut recordar que ‘sempre que Esquerra ha tingut força a Madrid, les Terres de l’Ebre han pogut fer sentir les seves necessitats i han pogut plantar cara a les agressions’. Tomàs ha acabat dient que ‘Esquerra és la millor garantia per aturar els peus al PP i fer sentir la veu de l’Ebre a Madrid, lliures d’hipoteques de pactes  o de compromisos amb grups d’interessos’