10 de març del 2012

LA MEUA FOTO DEL DIA: L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA


Aquest matí hem participat a l'acte fundacional de l'Assemblea Nacional Catalana, han estat més de quatre hores a les grades del Palau Sant Jordi, ben acompanyats per gent d'arreu, amb un sentiment  i objectiu comú. Vagi per endavant una fotografia  realitzada des del meu seient, i d'entre les moltes cròniques que podem tenir de l'acte, el digital del diari ARA:

"L'Assemblea Nacional de Catalunya ja és una realitat oficial. Aquest dissabte al matí ha quedat constituïda davant 5.000 persones en aprovar el seu full de ruta, que preveu la celebració d'un referèndum per la independència l'any 2014.
L'actor Sergi López, en la cloenda de l'acte, ha convidat els assistents a celebrar una manifestació multitudinària el proper 11 de setembre al passeig de Gràcia de Barcelona.
L'ANC ha rebutjat presentar-se a qualsevol convocatòria electoral. Una esmena als estatuts de l'associació defensava que tingués la possibilitat de presentar-se com un partit polític més a les eleccions, però els membres de l'assemblea ho han rebutjat. Els responsables de la ponència han assegurat, en la justificació del rebuig a l'esmena, que l'ANC s'ha de mantenir sempre com un actor aliè a la política de partits.
Cap al migdia, el nombre d'assistents a l'acte constituent de l'assemblea és de 5.000 persones, que omplen mig Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquest acte servirà perquè l'associació, que sempre ha insistit en la necessitat de mantenir-se aliena a la política de partits i que pretén crear una majoria social, traci el seu full de ruta cap a la independència de Catalunya. ..."