30 d’octubre del 2012

SENYOR CONSELLER RECODER: "AIXÒ SEMBLA EL MERCAT DE CALAF"


Fa unes setmanes vaig expressar la meva perplexitat davant unes declaracións del Conseller Lluís Recoder amb una entrada al bloc amb el títol "Qui assessora el Conseller?", entenent que l'exalcalde de Sant Cugat quan ve a les comarques de l'Ebre hi deu tenir algú de confiança que el posa en situació. 

Ahir, segons informa el blog “La Marfanta,  al llarg de la reunió de la Comissió de Sostenibilitat el conseller de Territori i Sostenibilitat  Lluís Recoder tornar amb els mateixos arguments i  "reiterà que el govern català no vol que s'iniciïn aquestes obres fins que es tinguin els abastaments alternatius en cas d'emergència, i ho ha qualificat de gravíssima irresponsabilitat".

El conseller tornà a confondre l’existència d’un pla d’emergència, aprovat el seu dia, amb un pla de compensacions territorials, anomenat “Plan de Restitución Territorial” aprovat a posteriori.

És molt greu que tot un conseller de Medi Ambient s’avingui a les formes tan espanyoles del joc  polític del “que hay de lo mio” d’alguns alcaldes del seu partit.

És simptomàtic que una de les veus més autoritzades que s'ha posicionat a favor d'iniciar la retirada dels llots hagi  estat el catedràtic d'Ecologia i membre de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, Narcís Prat. Qui, després d’haver escoltat les declaracions contràries  d’il·lustrats polítics  de CIU, i hagi manifestat: “Ara això sembla el mercat de Calaf que el que fa cadascú és dir-hi la seva, i així no es pot treballar”.

 També és simptomàtic que, de la mateixa manera que ho feu fa poques setmanes el Parlament de Catalunya,  també s’hagi manifestat a favor de continuar els treball de descontaminació el president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE),  qui ha reiterat aquest que les intencions del Ministeri de Medi Ambient i de l'empresa estatal Acuamed són les d'iniciar la retirada dels fangs contaminants de l'embassament de Flix en les pròximes setmanes.

A hores d’ara em consta que hi ha força treballadors a l’atur que estan pendents de ser cridats per començar els treballs de la retirada definitiva dels fangs contaminants,  a l’igual que em consta de la preocupació dels treballadors que hi treballen.

Tot està a punt, la zona de treball està aïllada, les instal·lacions de la planta de descontaminació estan a punt, l’abocador de residus també, la depuradora d’última generació també...  Malgrat tot l’amenaça d’una parada dels treballs de descontaminació per pressions de CIU és més que seriosa, ahir el conseller Recoder ho va tornar a manifestar.

D'ací que els que estan treballant, els que ja han fet entrevistes per accedir al treball, els que hi volen treballar, els veïns i veïnes de Flix, davant d'aquestes declaracions ens hauriem de preguntar:

Què opinen de les declaracions del conseller els responsables de CIU de Flix, els regidors, la consellera comarcal, els dirigents localsTambé estan a favor com el conseller Recoder, com alguns alcaldes del seu partit, de paralitzar les obres ?




1 comentari:

Jaume Masip Llop ha dit...

Ja fa molt temps que estan callats, no crec que s'atreveixin a opinar sobre aquest tema, a ells els importen més altres coses.
Bona entrada Pere, algú ho havia de dir així de clar!