24 de setembre del 2013

OR LÍQUID DE MÉS QUIRATS



"Una empresa de Flix comercialitza a l'Àsia un oli ric en esqualè, el mateix component que s'extreu del fetge de tauró


SÍLVIA BERBÍS / Flix
 
Alguna cosa havia de tenir d'especial l'oli d'oliva que expliqués les seves beneficioses propietats. L'esqualè és un tresor recòndit amagat en la composició de l'oliva, com el tenen altres vegetals i animals, que s'ha comercialitzat especialment a partir del fetge de tauró.

L'empresa Ilercavonia, del grup Millàs i ubicada a Flix (Ribera d’Ebre), ha dedicat 10 anys d'investigació fins a capturar aquest compost minoritari en l'oliva i incorporar més concentracions al seu oli per llançar-se al mercat asiàtic amb el propòsit de posicionar-se en el sector de l'alimentació funcional. El resultat és el Treasure From the Deep, un oli d'oliva ric en esqualè, un element "amb propietats beneficioses per a la salut i molt valorat per la medicina oriental", afirma Magí Benet, conseller delegat de la firma...."

Avui el Periódico ens ha regalat a les seua secció d'economia una informació molt important per a Flix i la seua economia, amb un titular tan eloqüent: com significatiu "OR LÍQUID DE MÉS QUIRATS". Un article on Magí Benet, conseller delegat d'Ilercavonia, destaca que aquest producte d'origen 100  per cent vegetal és "l'única alternativa sostenible i ecològica a l'esqualè d'origen animal",  i ens exposa el treball que està realitzant  a partir de les seues finques amb mig milió d'oliveres, de les instal.lacions a Flix, on hi treballen mig centenar de persones, així com les perspectives de  futur. Recordant finalment que comercialitza a Espanya, el EUA, la Xina, el Japó, Alemanya, Brasil, el Regne Unit, Polònia, Itàlia i França. Amb una facturació l'any passat que ho diu tot, 28,3  milions d'euros, calculant arribar en cinc anys al 60 milions "gràcies sobretot al seu oli amb alta concentració d'esqualè".

La xarxa ens ofereix més informació:

                                   http://www.treasurefromthedeep.com/

                                   https://www.facebook.com/treasurefromthedeep