11 de desembre del 2013

"FÒRUM", REVISTA DEL "FÒRUM PERE COROMINES"

Hivern del 91
Primavera del 92

Vint anys després que aparegués el darrer número de la revista "Fòrum", des del bloc voldria fer un breu record. "Fòrum" fou el nom de la revista del "Fòrum Pere Coromines", un grup d'opinió flixanco de l'àmbit del nacionalisme i d'esquerres que es constituí a Flix el 1991. La idea que prengués aquest nom va respondre a dos propòsits: Per una part "Fòrum" perquè volia ser un grup de debat, de discussió, de col.loqui i diàleg des del pluralisme; per l'altra "Pere Coromines" (1870-1939) com a homenatge a aquest economista, nacionalista, polític, conseller de Justícia de la Generalitat republicana i escriptor polifacètic.

Estiu del 92
La vida del "Fòrum Pere Coromines" fou curta però molt intensa,  uns dos anys plens d'activitats, entre el 1991 i 1993. L'obtectiu inicial dels promotors  fou organitzar conferències i debats amb convidats prou coneguts com Xavier Garcia, Carles Bonet, Ramon Espasa, Josep Lluís López Bulla, Maria Abràmova, Rafel Ribó, Josep Miró i Ardébol, Hector Moret i Norbert Bilbeny. L'èxit d'aquestes trobades ens animaria a la publicació de la revista amb un contingut cultural i polític, dissenyat amb trets modernistes. 
Hivern 92

Tingué dos directors: Angels Pérez i Xavier Vega. A més, hauriem de destacar el seguit de col.laboradors, filòsofs, periodistes, literats, filòlegs, historiadors, polítics, sindicalistes...que ens ens regalaren uns magnífics artícles, amb tot, m'agradaria recordar-los seguint l'odre de publicació dels seus escrits:

Hivern 93

Xavier Vega, Vidal Vidal, Jordi Duran Suàrez, Issai Jordà, Carles Vega, Josep-Sebastià Cid, Jaume Masip, Àngels Pérez, Pere Muñoz, Andreu Carranza, Joan Tortajada, Jaume Ferrús Estopà, Joan Colomer, Carles Casadó Uribe, Jaume Blanch, Hector Moret, Artur Bladé i Desumvila, Carles Sabaté Massot, Norbert Bilbeny, Joan Carranza Balsebre, Carles Jardí Pinyol,  Joan Bosquet Aubà i Jaume Garciapons Beà.