24 de gener del 2014

EL MASSÍS DEL PORT


Dimecres 22 vàrem poder assistir a la presentació d'un magnífic llibre, "El Massís del Port. Bellesa insòlita" de Vicent Pellicer. La Biblioteca Artur Bladé i Desumvila feia goig per la quantitat d'assistents a la presentació. Segurament el fet de la participació en l'organització del membres del grup de facebook  "Senders Flix" facilità el caliu que envoltà l'hora i mitja que durà l'acte. Els parlaments de Jaume Blanch i Eulogio Navarro, membres de "Senders Flix" fou molt encertats, l'aclariment per part de Jaume de la denominació PORT a l'indret geogràfic enfront de "Ports", així com la presentació que Eulogio feu de l'obra de Vicent Pellicer. Un autor amb una extensa obra que és sinònim del Massís del Port:  "Les fonts del Port", "A peu pel massís del Port", ""El massís del Port, de font en font", "El massís del Port: el plaer de l'aventura", "el Mas de la Franqueta" o "Pot endins" en són la mostra.

Professor de català, fotògraf i escriptor de llibres de viatges, d'endevinalles, de poesia, de narrativa curta... amb aquesta acurada publicació editada per Cossetània edicions ens ofereix la "bellesa insòlita" d'un indret geogràfic fruit d'anys d'observació i coneixença. La combinació del recull de fotografies del Port acompanyades d'un text que voreja la poesia és la clau per donar l'adjectiu de "magnífic" aquest llibre: "Avui des de la tossa de Reina la vall de l'Ebre pertany al regne impenetrable dels núvols", "la mirada de l'abellera groga",  "Arnes, a la Terra Alta, sota la influència exòtica de muntanyes emblemàtiques", "L'Estrets, les moles del Don, imponents i l'habilitat envejables de jovens escaladors", "Quan el cel plora desconsoladament, el salt del Racó del Moro rebenta i inunda Lloret", "Sota l'escalfor de les hores crepusculars, escolto els udols sotjadors i poderosos del duc"...

Tancà l'acte la projecció d'un audiovisual de l'obra realitzat per Policarpo Hernàndez i les paraules de l'autor Vicent Pellicer qui ens animà a un breu col.loqui entre els assistents, la majoria, per cert bons caminadors-coneixedors del Port.