22 de març del 2016

PLE DE FLIX: ERCROS PRETEN UNA DESLOCALITZACIÓ PREMEDITADA.


Aquesta tarda l'ajuntament de Flix ha fet un Ple extraordinari, amb un punt únic dedicat integrament a la situació creada després de l'anunci d'Ercros d'invertir a la factoria de Sabiñanigo i possiblement també a la factoria de Vilaseca, al mateix temps que anuncia el tancament de la producció de clor a la seva factoria centenària de Flix. 

Una sessió plenària que ha comptat amb el suport de molts alcaldes de la comarca així com consellers comarcals, diputats i senadors, entre ells la Presidenta del Consell Comarcal i els alcaldes de Tortosa, Reus i Móra d'Ebre.
La web de l'ajuntament ofereix la crònica i un reportatge fotogràfic de la sala de plens plena s'assistents, a la que s'ha d'afegir la sala de Ca Don Ventura plena de veïns on s'ha seguit el desenvolupament del Ple.

De tot plegat m'agradaria destacar unes quantes frases a tenir en compte:
  •  Estem davant d’una deslocalització dins del mateix Estat.
  •  Ercros seguirà fent fora de Flix el que està fent al nostre municipi, ha de continuar servint els mateixos clients amb els mateixos productes, però ho farà des d’altres factories del grup.
  •  El tancament de la línea de clor de Flix, el separar els noms de Flix i Ercros és una prioritat per a la companyia, com bé diuen, no és un mitjà, és un objectiu que Ercros vol concretar en els propers mesos. 
  •  Ercros aprofitant la poca concreció de la llei de residus i sols contaminats solamnet preveu una despesa insignificant per descontaminar 15 Ha de terrenys a Flix.
  • Ercros no assumeix les seues responsabilitats legals, morals ni ètiques, ni amb el medi ambient, ni amb els treballadors, ni amb el territori...
  •  Vista la disponibilitat de recursos econòmics per part d'Ercros, cal exigir que s'accelerin de forma dràstica els terminis de neteja dels terrenys industrials de Flix fins a la seua totalitat.