21 de juny del 2016

"DE L'ARROSSAR A LA TAULA".


Una imatge - col·lage de record de la presentació el passat 17 de juny a la Biblioteca Artur Bladé i Desumvila del llibre "De l'arrossar a la taula" d'Eva Artal, M. Teresa Castelló i Cristina Giné.

Les meues primeres paraules serviren per definir la publicació com un excel·lent producte de proximitat km 0, és a dir, fet al costat de casa i per la gent de casa, un llibre de receptes fet a sis mans on l'arròs n'és el principal protagonista.

El cicle de l'arròs, la seua història i presència al Delta de l'Ebre, l'evolució històrica del seu conreu, elaboració i les sis varietats que hi podem trobar, així com les festes populars, ens introdueix a un receptari popular format per 83 receptes, facilitades per 45 informants de 18 poblacions, classificades segons la tipologia dels seus ingredients,  des dels salaons, de l'horta i el corral, el bosc i la caça, de mar i de montanya fins el peix i la closca.

Una publicació que té un plus afegit, els drets d'autor es destinen i destinaran a favor de l'Associació Jeroni de Moragas. Modèlica institució riberenca que treballa amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID).

Col·lage de fotos de la Biblioteca Artur Bladé i la galeria fotogràfica Flix.cat.