17 d’abril del 2017

"LA PEDRA DE FLIX A LA CIUTAT DE TORTOSA AL LLARG DELS SEGLES"


Demà, dimarts 18, i a Ca don Ventura, participo en la presentació del segon volum de la col·lecció Lo Pedrís editat per la CANA, "La Pedra de Flix a la ciutat de Tortosa al llarg dels segles" de Joan-Hilari Muñoz Sebastià.

Joan Hilari fa un repàs dertallat de l'ús de la pedra de Flix a Tortosa, des dels primers inidcis d'època romana, fins a finals dels segle XVIII. Pedra que s'utilitzà a les obres més importants de la ciutat com. la Catedral, el Palau Episcopal, els Reials col·legis o la casa de la Diputació del General. Pedra, extreta entre d'altres llocs, de la pedrera del riu de la Cana, més coneguda per la pedrera de Boca-Bovera, un dels principals atractius que ofereix als visitants l'espectacular meandre de l'Ebre al seu pas per Flix.

L'acte de presentació, en que hi participo com a coordinador de publicacions de la Cana, anirà a càrrec de Jaume Masip, president de l'associació cultural la Cana, Antoni Sabaté, ex-director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, i l'autor, Joan-Hilari Muñoz Sebastià.