14 de setembre del 2017

IX JORNADES DE PATRIMONI HISTÒRIC I X CURS CONEGUEM LA RIBERA D'EBRE


Divendres 15 de setembre, a les 7,30 hores, i a ca Don Ventura comencen les tradicionals Jornades de Patrimoni Històric organitzades per l'associació cultural La Cana. Enguany el centre d'interès de les jornades és "Flix al segle XVII: de la Guerra dels Segaddors a la Guerra de Successió", amb una magnífica exposició sobre "Flix, muralles i fortificacions".

Jornades que a les que tinc el goig de participar el proper divendres 22 amb la conferència "Flix, al segle XVII", primera de les xerrades que continuaran estudiosos com l'arqueòleg dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l'Ebre, Joan Martínez (amb el complement d'una visita a les fortificacions de Tortosa, Avançades de Sant Joan, Fortí del Bonete i Castell de la Suda), el catedràtic de secundària Joan Hilari Muñoz , "La fortalesa de Flix en el context de la Guerra dels Segadors"i el president de la Cana i estudiós de la història local, Jaume Masip, "Flix, Muralles i fortificacions".

En l'apartat de Coneguem els nostres veïns, enguany tenim el pobles d'Ascó i de Tivissa amb xerrades previes i visites guiades pels respectius nuclis antics tenint com a cicerone a Sergi Fuertes i Joaquim Roset respectivament.

Paralel·lament dimarts 19 de setembre també comença el X Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, organitzat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, amb quatre interessants conferències, "La toponímia franquista a la Ribera d'Ebre" a càrrec de Jaume Aresté, "El camí de l'Ebre. Una oportunitat per al desenvolupament del territori" a càrrec de Mònica Sabaté, "El lloc de Flix a les Terres de l'Ebre" a càrrec de Xavier Vega i "Els ajuntament de la Ribera d'Ebre durant el primer franquisme" a càrrec de Jordi Cid.

I tot i coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, el 7 d'octubre tindrem l'actuació del joves músics flixancos al Castell Nou i el diumenge 8 la dels Petits Cantaires de l'Orfeó de Flix a l'Esglèsia.