8 d’abril del 2018

PASSEIG PEL MUSEU DEL FERROCARRIL DE MÓRA LA NOVA

Aquest matí, malgrat l'amenaça de la pluja, hem pogut participar a una especial passejada per l'estació i el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. Una didàctica visita molt ben teatralitzada en quatre escenes per part del grup de teatre local L'Estació. Una magnífica iniciativa que permet conèixer un actiu molt important del patrimoni cultural de la Ribera d'Ebre.

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova està situat a les antigues instal·lacions ferroviàries on hi havia un dels dipòsits de locomotores de vapor més importants de l'estat amb unes 100 locomotores i gairebé uns mil treballadors a mitjans del segle passat. 

Entre d'altres llocs, es pot visitar l'edifici d'enclavament perfectament museitzat així com la nova cotxera del tren turístic on es restauren  i conserven històriques locomotores, cotxes i vagons, destacant l'únic exemplar de locomotora a vapor que es conserva, coneguda per "la Bonita", fabricada per la històrica "Maquinista Terrestre y Marítima", pionera de la Revolució Industrial catalana.

  • Dos col·lages de fotos realitzades amb el mòbil