26 de juliol del 2020

Arturo González Benet en el record (1960-2020)


"El poble de Flix està de dol", amb aquestes sentides paraules el diari tarragonadigital.com comunicava que la nit del dijous al divendres va morir sobtadament el secretari de l'ajuntament de Flix i del Consell Comarcal del Priorat, l'amic Arturo González Benet

En el meu record les seues darreres paraules pel whatsapp, en interessar-me pel seu estat després l'ensurt a l'estació del Camp: "Al final he tingut molta sort, en un altre lloc i moment, no ho compto, ara a fer bondat i a creure".  

El diari ens recordava que feia dues setmanes havia patit un infart a l'estació del Camp de Tarragona i, després de superar de forma satisfactòria una intervenció quirúrgica, havia estat donat d'alta i enviat a casa.

La web del'ajuntament de Flix, el mateix divendres 24 oferí la notícia del seu decés:

"Arturo González Benet va néixer a Flix el 7 de maig de 1960, segon fill de Josep González Escolá i Carme Benet Pecullá. Casat i domiciliat a Falset. Ha estat secretari general del consistori flixanco, amb caràcter interí, en dos períodes. L'any 2003 va accedir al càrrec després de substituir l'anterior secretari Manuel Sanmartín. El període va finalitzar el 30 de setembre de 2010, en prendre'n possessió Lluís Martín. Arturo González el va tornar a substituir el 18 de juliol de 2016, fins a l'actualitat. Paral·lelament, durant tots aquests anys va exercir com a secretari general del Consell Comarcal del Priorat, càrrec del que n'era titular des de 1989".

L'Ajuntament decretà un dia de dol oficial, així mateix, com a mostra de condol, a la balconada de la Casa de la Vila ha col·locat el domàs amb el crespó negre.

Per la seua part, el Consell Comarcal del Priorat ha fet un comunicat oficial lamentant profundament la pèrdua de l’Arturo González Benet, secretari de la institució, " i vol expressar el condol més sincer a la seva família i amics. El seu traspàs ens colpeix amb força, ja que durant molts anys ha estat company i amic i la seva tasca al servei del Consell Comarcal del Priorat ha estat encomiable. El tindrem sempre en el nostre record".

"Un bon amic, un gran professional i sobretot una bona persona" són les primeres paraules que vaig afegir al comunicat de l'ajuntament de Flix.  Amb els records, la seua estada realitzant  pràctiques en administració local  a les oficines municipals de l'antic ajuntament a mitjans dels anys 80, la bona notícia de l'any 1989 de la plaça de secretari del Consell Comarcal del Priorat, i anys més tard, el 2003, en tornar l'alcaldia,  el seu suport compartit a la secretaria municipal de Flix, vacant des de feia uns mesos, suport provisional que s'allargaria fins el 2010.  Anys que m'agradaria afegir, que tots els que formarem part de la gran família que és l'ajuntament, treballadors i regidors, varem tenir el privilegi de comptar amb un excel·lent company, així com la gran sort de compartir els treballs i els dies amb un dels millors secretaris municipals que un alcalde pot tenir,  la confiança de comptar amb la seua professionalitat, amb el seu bon saber estar i fer en aquest món tan complex de l'administració local.

D.E.P

Nota. Fotografies de l'amic Arturo de la seua pàgina de facebook.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Muchas gracias por este emotivo comunicado. Todos los que le queríamos le llevaremos siempre en el corazón. Soy Carola, su mujer.